Leto je nemoguće zamisliti bez naočara za sunce. Dobro odabran par naočara ne samo da će vas zaštititi od štetnog zračenja, već će i istaći vaše najlepe karakteristike.
Izaberite modele naočara za sunce koji pogoduju vašem obliku lica.

Ovalno lice je nazahvalnije

shutterstock_2341997919.jpg
Shutterstock Koje naočare za sunce odgovaraju vašem obliku lica

Ovaj oblik se smatra najsvestranijim! Skoro svaki stil sunčanih naočara će vam odgovarati i dobro stajati. Međutim, da biste održali ravnotežu proporcija, bilo bi dobro izbegavati prevelike ili premale naočare. Odlučite se za modele koji prate prirodan oblik vašeg lica. Izaberite stakla koja nisu ni preširoka ni preuska. Izbegavajte veoma velike ramove, jer će oni prekriti vaše lepe crte lica.

Okruglo lice

shutterstock_2341619107.jpg
Shutterstock Koje naočare za sunce odgovaraju vašem obliku lica

Cilj je naći kontrast okruglim linijama i stvoriti iluziju izduživanja lica. Sunčane naočare sa okvirom koji je širi od dugačkog, kao što su avijatičarske naočare ili one s pravougaonim okvirom - odličan su izbor. Takođe, ramovi sa istaknutim uglovima ili vertikalnim detaljima mogu pomoći u oblikovanju vašeg lica i stvaranju uravnoteženog izgleda.
Izbegavajte zakrivljene oblike, fokusirajte se na oštre ugaone linije koje će pomoći da se lice izduži i učini da izgleda mršavije.

Četvrtasto lice

shutterstock_2337396929.jpg
Shutterstock Koje naočare za sunce odgovaraju vašem obliku lica

Devojke kvadratnog oblika uglavnom imaju približno istu dužinu i širinu lica. Odlikuje ih široko čelo i jaka linija vilice. Neophodno je da nastojite da ublažite oštre linije koje vaše lice može imati. Sunčane naočare sa zaobljenim uglovima, kao što su modeli mačjeg oka ili ovalni, mogu omekšati crte. Izbegavajte modele sa ravnim linijama ili oštrim uglovima, jer bi oni mogli još više da istaknu kvadratni oblik vašeg lica.


Lice oblika dijamanta

shutterstock_2334492089.jpg
Shutterstock Koje naočare za sunce odgovaraju vašem obliku lica


Lica u obliku dijamanta karakteriše linija vilice i usko čelo, pri čemu su jagodice najširi deo lica. Ovalni okviri i okviri bez ivica vam najviše odgovaraju, kao i modeli naočara s blagim krivinama. Izbegavajte naočare šire od jagodica.

Srcoliko lice

shutterstock_2341997919.jpg
Shutterstock Koje naočare za sunce odgovaraju vašem obliku lica

Ako imate lice u obliku srca, sa širim čelom i oštrijom bradom, cilj je da uravnotežite proporcije. Naočare sa tanjim okvirima i širim staklima, kao i model avijatičara, mogu biti idealni za stvaranje ove ravnoteže. Takođe, modeli sa detaljima na dnu okvira mogu doprineti stvaranju skladnije proporcije. Izbegavajte naočare koje imaju ravne linije duž gornjeg dela, jer skreću pažnju nadole i izdužuju lice.

shutterstock_1518568559.jpg
Shutterstock 


Ova tabela vam može pomoći da lakše identifikujete koje naočare možete da nosite ovog leta.

BONUS VIDEO:

Pravilo 333 za stilizovanje Instagram/treatingthestreetslikearunway

Sensa/Z.A.