Pored brojnih rituala i pokušaja koje preduzimaju, ljudi se neretko i dalje osećaju neispunjeno. Međutim, postoji jedna stvar koju zaboravljamo ili nam teško pada da je uradimo. Životni treneri daju ovaj moćan savet kako da privučemo uspeh, sreću i otvorimo polje novih mogućnosti u svoj život, uz ovu jednostavnu vežbu i praksu.

Pre svega, treba da otupustite stare priče, događaje, ljude i energije!

Ako u svojim mislima stalno ponavljate stare priče, poput "on mi je ovo uradio" ili "da sam samo ja izabrao drugu opciju", niste prisutni i živite u prošlosti. Život u prošlosti vam ne pomaže, jer gubite vreme i energiju u sadašnjem trenutku zadržavajući se na prošlosti, koja je nepromenljiva.

Savet za privlačenje uspeha, sreće i polja novih mogućnosti u život je pre svega otpuštanje ovih starih priča. To može izgledati teško, ali je u stvari jednostavan proces. Možete izabrati da nastavite da vodite program takvih priča u svom umu, ili možete izabrati da zaustavite i promenite taj program.

Analogija je ovde kao kada gledate televiziju. Možete listati kanale i izabrati koju ćete stanicu gledati. Ako vam se ne sviđa jedan kanal, promenite ga. Isto je i sa vašim pričama u umu. Program (kanal) stare dosadne priče vam ne služi, on vam izjeda prostor u mozgu i sprečava vas da krenete napred. Program, kanal možete da promenite u nešto što vam služi, na primer kako ćete postići cilj ili koliko se radujete druženju sa prijateljima tokom vikenda ili koliko ste zahvalni na onome što imate danas.

Možete izabrati da zaustavite negativne misli i umesto toga da se fokusirate na pozitivne misli. Drugi način da se oslobodite starih priča je vežbanjeopraštanja, koje nije jednostavno, ali kada se jednom savlada vrlo je delotvorno i donosi blagodeti u život.

Izvor: Sensa