Da li se i vi ponekad zagledate u svoju budućnost i razmišljate šta vas tamo čeka? Za ovo ne morate konsultovati astrologa, numerologa ili čitati tarot karte, vrlo je jednostavno da već sada otkrijete kakva vas budućnost očekuje. To nam govofi i Buda., a ovaj njegov citat je moćna smernica za život svakog od nas.

Na pitanje kako možemo predvideti budućnost, Buda odgovara - "Ako želite da znate šta ste radili u prošlom životu (prošlosti), pogledajte svoje trenutno stanje. Ako želite da znate svoju budućnost, pogledajte svoje postupke danas."

Ovde ne mora da bude reč o karmi, već o jednostavnom životnom pavilu koje uvek deluje - Ono što danas posejemo, sutra ćemo požnjeti. Sami smo odgovorni za svoju sreću, mi biramo svoj životni put i kreiramo ga sopstvenim postupcioma. Da li je moguće programirati sebe za sreću, da li je moguće obezbediti sebi srećnu budućnost? Jedini tačan odgovor je DA.

Na greškama iz prošlosti učimo, zato ih ne ponavljamo sada. Sa druge strane, ako te greške vučemo, i dalje pravimo loše postupke, ne kajemo se zbog onih iz prošlosti, mi ih ponavljamo i onda se negativno manifestuje u sadašnjosti, a možda čak i u budućnosti.

Da li želite da sutra bude drugačije? Promena je potrebna danas! Ni sutra, ni od ponedeljka, ni posle važnog sastanka, ispita, započinjanja novog posla, venčanja, odlaska u penziju, putovanja i tako dalje. Sada, baš u ovom trenutku promenite ono što ne želite u budućnosti i pozitivnije vreme vas očekuje, jednostavno je.

Nije dovoljno da samo shvatite šta radite pogrešno. Potrebne su odluke i akcije, jer sve zavisi od akcije. Priznanje greške sebi je prvi korak, ali akcija da menjate one stvari koje ne volite i ne prijaju vam, to je jedini put ka srećnoj budućnosti.

Svi potrebni alati, svi potrebni resursi su već u vašim rukama - delujte!

Izvor: Sensa