I kada život servira okolnosti kakve ne želite, i kada mislite da sve ide protiv vas, važno je da se podsetite jednog - VI STE ODGOVORNI ZA SVOLJU SREĆU! Čak i kada se u životu pojave izazovi i nevolje, poslednje što vam treba su tokisčne misli - one vas samo sabotiraju, blokiraju dobre stvari u životu i privlače nesreću. Nije ih se lako rešiti, znamo to! Ali kada jednom pokušate da ih izbacite iz glave, videćete kako se život menja u pravcu u kojem želite.

Evo kojih 5 toksičnih misli treba da izbacite iz glave, a svako od nas ih bar po nekad ima:

1. "Usamljen/a sam." - Ponekad se osećamo usamljeno kada nemamo partnera ili ako neko vreme provodimo više vremena sami. Važno je da naučite da uživate u vremenu za sebe i da se ne osećate loše zbog toga. Nemojte odmah razmišljati da li nešto sa vama nije u redu. Umesto da vas takve misli preplave, pronađite aktivnosti koje će vam prijati dok ste sami.

2. "Moje telo nije dovoljno lepo." - Svakodnevno smo izloženi idealima lepote zbog kojih se često osećamo da nismo dovoljno lepi, vitki, mladi, zategnuti... Fokusirajte se na sve što volite na svom telu i budite svesni da nijedno telo nije savršeno. Što više volite i poštujete svoje telo, ono će sve više zračiti lepotom.

3. "Ne zaslužujem ljubav." - Ponekad smo, zbog sopstvenih trauma iz prošlosti, ubeđeni da ne zaslužujemo ljubav. Ali ne zaboravite da svako biće na planeti zaslužuje tu divnu esenciju osećanja. I vi zaslužujete da budete maksimalno i bezuslovno voljeni. Prihvatite ljubav od drugih, a u isto vreme ne zaboravite da je ponudite sebi.

4. "Nemam dovoljno novca." - U današnjem društvu novac igra veliku ulogu. Ako osećate da zarađujete premalo, tajna nije nužno da počnete da zarađujete više, već da počnete da odgovorno upravljate svojim finansijama. Umesto da budete frustrirani svojim prihodima, razmislite koji su vam prioriteti i na koje oblasti trošite previše.

5. "Život nije fer." - Svaki izaov, nevolja, loše okolnosti, sve ovo je deo života. Ali umesto da budete nesrećni zbog nevoljnih događaja, razmislite šta ste naučili iz situacije. Koje ste lekcije stekli, a koje vam mogu puno značiti u budućnosti. Ne opterećujte se stvarima nad kojima nemate kontrolu, već se fokusirajte na sve što možete da uradite za bolji život.

Umesto navedenih negativnih, koristite sledeće pozitivne, afirmativne misli. Na taj način ćete vratiti mir, sreću, harmoniju i živeti bolji i kvalitetniji život.

1. Uživam u svojoj samoći.
2. Moje telo je puno lepote i poštujem ga.
3. Zaslužujem pravu i iskrenu ljubav.
4. Dobro raspolažem novcem koji posedujem i to mi donosi više obilja.
5. Hrabro se suočavam sa svim životnim preprekama i učim iz njih.

Izvor: Sensa