Negativna energija je na svakom koraku, od okruženja, ljudi, stvari koje nas okružuju... Najlošiji izbor jeste nakupljanje negativne energije u sebi, to može uzrokovati bes, loše emocije, nezadovoljstvo, može se negativno odraziti na vaše zdravlje. Zato je važno da povremeno sprovedete čišćenje energije, kako bi se zaštitili i "sprali" talas negativnosti:

Donosimo vam nekoliko tehnika čišćenja energije koje svako može da isproba:

1. Voda - Ovo možete uraditi dok se tuširate ili perete ruke, zamišljajući da voda spira negativno (negativno može zamisliti kao nešto crno, kao neku prljavštinu koja se spira). Poželjno je da se negativno manifestuje u vašoj mašti uz minimum napora, a kada prestane da se manifestuje, onda ste čisti. Ako ne uspete, onda samo vizualizujte, zamislite te negativne misli i situacije, pa zatim vizualizujte kako zajendo sa vodom koja otiče nestaju iz vašeg života.

2. Zemlja - Stanite bosih nogu na Zemlju, "zamolite" je da isisa negativnost iz vas. Zamislite samo kako Zemlja isisava vašu negativnost, kako loša energija teče iz vas. Negativne misli pošaljite u zemlju, zamislite kako odlaze. Možete koristiti i drveće tako što ćete se nasloniti na drvo, zagrliti ga i zamoliti da sve negativno ode od vas.

3. Vatra - Zapišite na papir negativne misli koje su probuđene lošom energijom. Zatim taj papir možete baciti u vatru. Zamislite da dim simbolizuje odlazak negativne energije od vas.

4. Vazduh - Radite vžbe disanja, tako što ćete sa svakim izdisajem smatrati da se oslobađate negativne energije. Vizualizujte kako iz sebe izbacujete mračnu energiju, a sa svakim udahom prihvatate moću pozitivnu energiju.

Izvor: Sensa