Život je pun nepreglednih puteva, kada mislite da sve ide glatko, često se iza krivine pojavi nešto loše što vas poremeti, uznemiri, pokvari planove, rani srce... Koliko god život bio lep i sjajan, moramo priznati da se u njemu često događaju loše stvari. Koliko će te stvari zapravo biti loše, odnosno koliko će se negativno odraziti na naš život, zavisi isključivo od nas i naših odluka.

Glumac Kijanu Rivs suočio se sa teškim životnim tragedijama, otac ga je napustio još kao dete, najbolji prijatelj mu je preminuo, dete mu je umrlo po rođenju, a njegova supruga je nakon toga poginula u saobraćajnoj nesreći. Rivs je jednom izjavio - "Tuga menja oblik, ali nikada ne prestaje!"

Uprkos svim životnim izazovima i tragedijama, Kijanu Rivs je nastavio dalje, nastavio je da živi, da igra u najvećim filmskim ostvarenjima - nastavio je svoj put. Na pitanje šta uraditi kada se u životu dogode tragedije i nevolje:

"Lako je pobeći i sakriti se kada tragedija uđe u naše živote. Tajna nastavka vašeg putovanja je da iskoristite svoje iskustvo - i dobro i loše - da stvorite bolju verziju sebe."

Ovo je lekcija koju treba zapamtiti! Kada se dogodi nešto negativno, to je deo našeg puta, a jedini način da nastavimo dalje jeste d aiz ovoga izvučemo lekcije. U životu ćemo dobiti dosta lekcija, što zbog takvih okolnosti, što zbog ličnih grešaka, ali baš one mogu učiniti da zaista postanemo najbolja verzija sebe.

Kijanu Rivs je govorio - "Svaka borba u vašem životu vas je na kraju pretvorila u osobu kakva ste danas. Budite zahvalni za teška vremena, ona vas samo čine jačim."

Izvor: Sensa