Da li vas ponekad pogađaju komenatri drugih ljudi? Koliko često odsutajete od svojih snova, odluka i namera iz bojazni da će okruženje nešto pogrešno pomisliti o vama? Plašite se da će vas osuđivati, mišljenje drugih utiče na vas, vaše raspoloženje, kritike i uvrede vas pogađaju - ovako samo možete izgubiti sebe i svoj san da živite onako kako želite.

Popularni indijski guru Sadguru objašnjava zašto nikada ne treba da vas pogađa mišljenje drugih ljudi:

"Vaše telo je jedan od najsavršenijih organizama u Univerzumu. Kada osvestite koliko ste vredni, uvek ćete blistati. Svako može da kaže šta želi. Svako može da radi šta god želi. Nikome ne dajem tu privilegiju da utiče na mene. Neko me može učiniti srećnim, neko nesrećnim, neko može sve uraditi da se osećam neprijatno... Ako se na to fokusiraš, ti si posledica mišljenja drugih ljudi. Gde planiraš da odeš sa tim? To znači da svako može da te uništi. Mi slušamo druge ljude kako ne bismo napravili nešto pogrešno, ali ono što kažu ne treba da utiče na to kako ste vi. NIkada!" - istakao je Sadguru.

Osvestite da zaslužujete d aživite onako kako želite, u svom punom sjaju, u skladu sa svojom prirodom. Osećajte se dobro i ne dopustite da vas na putu sreće i uspeha saboritaju tuđi komentari, mišljenja, uvrede, kritike. Ako stalno mislite o onome šta će reći komštije, prijatelji, kolege, zauvek sprečavate sebe da se izrazite.

Osećajte se dobro u svojoj koži, osvestite svoje talente, sposobnosti i budite zahvalni na tome. Vi ste slobodna bića, sami kreirate svoj život.

Izvor: Sensa