Mnoge stvari u životu uzimamo zdravo za gotovo. Prolaze nam dani, prihvatamo mnoge okolnosti kao takve, ne pokušavamo da ih promenimo jer smo na njih navikli, sa njima smo se saživeli. Trpimo ljude koji nas opterećuju, radimo stvari koje nam ne donose zadovoljstvo... Svoje greške mnogi shvate kada dođu u neke godine i požele da mogu da isprave stvari. Donosimo vam 4 istine koje mnoge žene kasno shvate, a važne su!

1. Ako želite sreću, preuzmite odgovornost

Niko te neće usrećiti ako prvo niste zadovoljni sobom i sami sebi ne napravite uslove za sreću. Sedite i napišite na parčetu papira: kako želite da živite i šta za to treba da učinite. Odgovornost je na vama - sami birate u kom pravcu idete, koje odluke donosite. Sreća je nadohvat ruke, samo treba da steknete umeće da je prepoznate, čak i kada vam se čini da je nema i da je cenite.

2. Ništa ne traje večno

Vreme nam oduzima više nego što daje. Uzima energiju, mladost, snagu, zdravlje. Svakim danom imamo na raspolaganju sve manje toga, a ono što je ostalo mora se sačuvati. Neophodno je da naučite da više cenite one ljude koji su vam bliski, koje volite, neće stalno biti pored vas. Iskoristite svoju snagu da radite sada ono što volite, da se posvetite dok imate najviše energije… Ne čekajte neke posebne prilike niti trenutke, sada je pravo vreme za sve što želite! Nikada nećete biti mlađi nego što ste sada!

3. Novac nije sve u životu

Žena mora da bude finansijski nezavisna, tj. da sama da zaradi svoj novac. To je način da živi svoj život, sama donosi odluke i ne zavisi ni od koga, pa ni od muža. Sama raspolaže svojim novcem, odlučuje na šta će ga troši, kada i koliko. Zarađivanje novca nije lako, morate da budete mudri, da naučite kako funkcionišu zakoni novca i da fokusirano idete u pravcu svog cilja. Ali ne zaboravite ono najvažnije- novac nije nešto što nužno donosi sreću. Važan je za život, omogućava mnogo lepih stvari, iskustava, donosi bezbrižnosti, ali dok zarađujete, nemojte zapostaviti ljubav, porodicu, prijatelje, zahvalnost, humanost...Ništa vam ne znači novac ako ste sami, ako vam je uništeno zdravlje, ako ste i dalje nezadovoljni.

4. Imate samo jedan život

Izbrišite iz njega sve što je štetno i što vam oduzima vreme- zli, zamorni i toksični ljudi, oni koji zavide, spletkare, koji se bave tuđim životima… Ne gubite vreme na one koji vas ne zaslužuju, čak iako su članovi porodice ili partner. Niste dužni ništa da trpite zarad nekog osećaja dužnosti, iz navike ili čega god. Ako ste nezadovoljni poslom, potražite bolji! Zašto biste se vezivali za nešto gde niste srećni?! Jedan život imate i koristite ga za ono što volite, za posao koji vas ispunjava i za ljude koje volite i cenite.

Izvor: Sensa