Polako se približavaju mart i proleće, period ljubavi, topline, pozitivne energije i vibracija koje nas pokreću. Kako biste ušli u mart ispunjeni srećom i sjajnom energijom, važno je da se oslobodite svega negativnog što vam više ne služi, a ostavite otvoren prostor za otkrivanje svojih talenata i dobrih prilika.

Saznajte kojih 5 stvari treba da izbacite iz svog života kako biste u martu pronašli sreću:

1. Toksična veza - Ovog marta treba da pokušate da se rešite toksičnih veza. Ne radi se samo o ljubavi, već i o prijateljstvu. Ako ste stalno u kontaktu sa osobom koja isisava energiju iz vas, ili čini da se osećate loše, narušava vam samopouzdanje, izaziva osećaj krivice i negativnosti, onda je vreme da se oslobodite. Ovaj mart je savršeno vreme da napustite veze koje vam donose više negativnosti nego pozitivnosti.

2. Fokusiranje se na negativnost - Ovog marta treba da se oslobodite navike da se fokusirate na nešto loše i negativno. Proleće je počelo, pa je važno razmišljati o pozitivnom, važno je da vežbamo optimizam. Istina je da se često u životu se ne dešava uvek sve onako kako želimo, ali to ne znači da treba da očajavamo ili brinemo. Imajte želju da postanete optimistični, podesite svoje misli na pozitivno i situacija se lako može preokrenuti u boljem smeru.

3. Pogrešno postavljeni prioriteti - U martu 2023. pokušajte da svoje misli i akcije usmerite ka postizanju najboljih rezultata u oblastima koje smatrate najvažnijim. Jasno odredite prioritete, napravite prve korake i primetićete kako svakog dana postajete sve bliži željenom snu.

4. Ogovaranje - Oslobodite se same želje za ogovaranjem na prvom mestu. Pokušajte da se fokusirate na nešto važnije u komunikaciji sa drugim ljudima. Pričanje drugima iza leđa je toksična i negativna navika koja loše utiče na vas i vašu energiju, kao i na odnose sa drugima. Ukoliko neko započne da priča o drugima i tuđem životu, jasno istaknite da želite da se komunikacija okrene u drugom smeru.

5. Želja da se upoređivanjem sa drugima - U martu će mnoge naše želje dobiti zeleno svetlo, a prilike dobiti novu snagu. Ukoliko se posvestite sebi, umesto da se upređujete sa drugima možete puno više da postignete. Poređenje sa drugima donosi manjak samopouzdanja, žaljenje, zavist i niz sabotirajućih osećanja i misli. Fokusirajte se na sebe i svoj razvoj, jedina osoba sa kojom treba da se poredite jeste vi sami. Da li se trudite da postanete bolji nego juče?

Izvor: Sensa