Celog života tragamo za srećom, tražimo put do nje i nadamo se da će uskoro ispuniti naš život, ali ovde je greška.

Sreću ne treba očekivati, ona neće doći, ona je zapravo već sa vama. samo treba da je osvestite i podsetite sebe da je sreća u svakom trenutku, jer, ma koliko dani izgledali tmurno, uvek imamo na nečemu da budemo zahvalni.

Skloni smo da odlažemo svoje snove, pa samim tim odlažemo i svoju sreću. Verujemo da je sreća juće bila veća, da će možda doći sutra. Nepoverljivi smo, ne dopuštamo sebi radost sada jer verujemo da će možda doći kasnije.

Jedna od najvećih zabluda jeste d asreća dolazi sa novcem. Važno je imati novac i stabilne finansije, ali materijalno nikada ne može biti presudno za sreću. Možete kupiti novi auto i tada ćete biti srećni, ali nakon nekog vremena poželećete novi automobil i ponovo ćete juriti za srećom, i tako u nedogled.

Poznati ruski psiholog Mihail labkovski u jednom svom tekstu otkriva šta je to zapravo prava sreća:

"Zapravo, sreća nije u novcu, mužu/ženi, putovanju ili karijeri. To nije poziv ili prijateljstvo. Sreća nije bar do kojeg ćete jednog dana doći sa trudom. San zbog kojeg ste patili mnogo godina je bezvredan. A oni koji su ostavrili svoje snove upravo kroz krv, znoj i bakarne cevi potvrdiće to.

Sreća je kad se probudite i osećate se dobro. Tek tako. Doručkujete i uživate u ukusu. Idete na posao i čak vam je lepo u tramvaju. Dolazite kući i učite sa svojim detetom jer se osećate dobro, a ne obavljate roditeljsku dužnost. Tada je put do vaših ciljeva jednak trenutku njihovog postizanja. Da li razumete? Sreća je OVDE I SADA."

Kada počnete da maštate kako ćete jendog dana biti istinski srećni ili kako ste juče bili srećniji, setite se reči Mihaila Labkovskog - Sreća je OVDE I SADA!

Izvor: Sensa