Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI NA POSLU IMATE PSIHOPATE -  NAZIVAJU IH I PROFESIONALNI VUKOVI, A IMAJU MRAČNU ENERGIJU: Evo kako da se zaštitite!

Na poslu se možete susresti sa psihopatama, takozvanim "profesionalnim vukovima". Ovo može biti vrlo izazovno, pa naučite kako da radite sa ovakvim ljudima i da ne shvatate ništa lično.

 Ko su psihopate na poslu620556485 Izvor: Shutterstock

Takozvani profesionalni vukovi su zapravo osobe sa psihopatskim poremećajem, koji su uspešni i brzo napreduju na poslu, što može biti vrlo izazovno i problematično za vas, kao kolegu. Naučite kako da se nosite sa ovim izazovima i pronađite način da funkcionišete sa psihopatama na poslu.

Pročitajte još

Psihopate se brzo zapošljavaju na radnom mestu zbog dobro proučenih društvenih veština i šarma, a brzo i napreduju na lestvici. Za razliku od nekoga sa narcisoidnim poremećajem ličnosti, mogu zadržati pozitivan utisak duži vremenski period i neverovatno su strateški organizovani od samog početka. Osim što su simpatični, oni takođe imaju tendenciju da budu efikasni u poslovnim ciljevima, jer su nemilosrdni. Vođeni moći i finansijskim dobicima, njihova napredovanja su uzrokovana delimično i zbog njihove inteligencije i činjenice da su vrlo harizmatični prema onima na visokim pozicijama, ali nakon što su unapređeni, vrlo loše se odnose prema podređenima.

Saznajte i...

Kako se nosite sa psihopatom na poslu:

Slično kao kada imate kontakta sa bilo kim u mračnoj trijadi, nemojte to shvatati lično. Nekome sa psihopatskim poremećajem ličnosti, vi ste jednostavno predmet manipulacije radi lične koristi. Budući da oni imaju tendenciju da lažu, čak i prave lažne diplome, smatraju da dugotrajne priče o lažnim postignućima, mogu da vas zastraše. Kao vešti manipulatori, oni su veoma sposobni da ne ulepšaju, već potpuno stvore priče o svom uspehu koje uopšte nisu istinite. Kada je u pitanju rad sa psihopatom ili pregovaranje sa njim, držite se elektronske pošte, jer, iako mogu biti lično vrlo uverljivi i harizmatični, istraživanje pokazuje da se veštine mnogo manje prenose na internetu.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj