Nije retkost da u svom okruženju imamo osobe sa psihopatskimporemećajem ličnosti. Psihopate su neretko vrlo šarmantne osobe, te je lako zavarati se i neprepoznati njihove prave karakteristike. Psiholozi upozoravaju da ako primetite neka od ovih ponašanja kod ženskih osoba, znaćete da imate posla sa psihopatom i naučićete kako da se zaštitite.

Ženske psihopate nastoje da imaju svu pažnju. Mnoge ženske psihopate pokušavaju uništiti druge ljude kako god mogu. Žena psihopata može da vam umanji samopouzdanje pomoću nagoveštaja, ili da vas maltretira i okrene prijatelje i porodicu protiv vas trujući vašu reputaciju iza leđa. Nema kraja onome što bi ona mogla učiniti da vam uništi život. Mnoge ženske psihopate su patološke lažljivice, koje su lukavije i manipulativnije od muških psihopata.

Žena psihopata želi da bude u centru pažnje i zahteva centralnu pozornicu. Slušajte pažljivo njen stil govora, i kako uspeva da izigra žrtvu. Možda će proliti krokodilske suze da bi uticala na vaše saosećanje, a sledećeg trenutka njene suze mogu se pretvoriti u gromoglasan smeh. Njena ličnost se uključuje i isključuje kao neonski znak.

Ne usuđujte se da je izazovete. To bi moglo izazvati snažan odgovor. Naime, žena psihopata je često poznata po ponavljajućem ponašanju i njen nastup može biti dovoljno uverljiv da ubedi svoju publiku da poveruje u njenu stranu priče, čak i nakon što je prvo čula vašu stranu. Ona može pribeći bilo kojim sredstvima koja su joj potrebna da dobije ono što želi i koristiće sve moguće alate, uključujući flert sa vašim partnerom ili koristeći zavođenje na drugi način.

Ženske psihopate uglavnom nisu nikome odane. Možda veruje da ima pravo na sve, a drago joj je što vam ništa ne daje. Možda će se razveseliti zbog vaše nesreće, a dok se veseli, možda ćete čak primetiti i osmeh na njenom licu. Mogla bi da ukrade ili namerno ošteti dragocenu imovinu, a ako je uhvate, nikada se neće izviniti, jer ste po njenom mišljenju vi krivi. U stvari, ona iskrivljuje sve priče u svoju korist i krivi vas za ono što radi.

Ono što je vrlo verovatno je da ženski psihopata zapravo ne voli sebe, ali vam neće pomoći da je sažaljevate. Šta god učinili za nju, šta god joj dali, ona će biti nezahvalna. Verovatno je izuzetno zavidna i želi da dobije sve, jer veruje da je životno prevarena, a na njoj je da izjednači rezultat. Pazite ako vam nudi tračeve kao poverljive informacije. Ona drugima priča iste priče, od kojih su mnoge možda poluistine ili čak potpune laži. Možda je vrlo vešta u priklanjanju ljudima. Odmeriće vas za trenutak dok još pokušavate da je shvatite.

Najrazornija od njenih psihopatskih osobina može biti njena nesposobnost da voli bilo koga, čak i svoje dete. Ova suštinska nesposobnost čini propast za svaku vrstu veze.

Izvor: Sensa