Kada upoznate partera, faza zaljubljenosti vas vodi na sedmo nebo, kao da više niste svoji, već samo maštate o ljubavi, posmatrate svet kroz ružičaste mnaočare, zaslepljeni ste emocijama. U takvom periodu veze, mnogima je tepško da zaista upoznaju partnera, jednostavno ga idealizuju, vide kao savršenu osobu koju su dugo čekali. Međutim, život nas često razuveri i shvatamo, posebno u emotivnim odnosima, da smo bili obmanuti.

Kada sa nekim planirate budućnost, važno je da li je to osoba koja sa vama ima zajedničke ciljeve, da li birate isti put u budućnosti, da li i kako razgovarate, postoje li jaka osećanja, možete li zajedno da prelazite prepreke i razvijate se... Za ovakve namere, važno je da partner bude mentalno jak i spreman da se posveti odnosu.

Čuveni Austrijski psihijatar Sigmund Frojd objasnio je da primenom jednostavne tehnike možemo prepoznati da li je muškarac jak ili slab. Ova procena nema veze sa reputacijom, statusom, novcem, već isključivo sa njegovim karakterom. Prema Frojdu mentalna skala osobe određena je problemom koji ga može izbaciti iz takta.

Ukoliko želite da odredite da li je muškarac pored vas mentalno jak ili slab, samo izgovorite stav za koji znate da nije u skladu sa njegovim. Uporno tvrdite da ostajete pri tom stavu, i gledajte kako s eponašanje muškarca menja. Ukoliko počne da viče, "mlati rukama", da bude uznemiren, deluje besno, to su sve znaci slabosti. Sa druge strane, mentalno snažan muškarac, smireno i jasno će vam ponuditi nekoliko argumenata zašto je protiv tog stava, daće nekoliko mogućnosti za rešavanje problema. Možda će delovati zbunjeno, ali neće vikati na vas i činiti situaciju neprijatnom.

Ovaj Frojdov test možete isprobati na svakoj osobi, a može biti i važan alat kada je reč o proceni osobe sa kojom nameravate da provedete život.

Izvor: Sensa