Misli su te koje kreiraju naš život, stvarnost, rapsoloženje, postupke. Postoji verovanje da počinjemo da živimo potpuno, tek kada prestanemo da živimo u svojim mislima. Iz misli se rađaju reči, one mogu biti melem na ranu ili najubojitije oružje.

Kada žisimo u skladu sa srcem, mnoge misli se kotrljaju preko naših usana, ne razmišljajući o posledicama. Ako smo u konfliktu ili osećamo nemoć, možemo izgovoriti reči koje ne mislimo, kao vid iluzornog štita, a onda se pitati - "zašto sam to rekao..." Ali, reči mogu sadržati i sjajne ideje, imati u sebi esenciju ljubavi, isecljivati i tešiti, podizati do visina...

Čuveni psihijatar Sigmund Frojd je govorio da reči imaju neverovatnu moć koju poseduje svako od nas:

"Reči imaju magičnu moć. Oni mogu doneti ili najveću sreću ili najdublje očajanje; mogu da prenose znanje sa nastavnika na učenika; reči omogućavaju govorniku da pokoleba svoju publiku i diktira njene odluke. Reči su sposobne da izazovu najjače emocije i podstaknu sve ljude na postupke."

Zato je važno da u sebi aktiviramo "filter" za biranje reči, onaj koji će nam govoriti koje reči su prave, a koje ne treba da budu deo života. Reči su povezane i sa našim osećanjima, pa ih tako isto možemo filtrirati - neka ostanu one koje su iskrene, pune ljubavi, pouka, učenja, a nestanu sve koje u sebi sadrže laži, negativnost i mrak.

Istina, reči su moć svakog od nas - vi birate kako ćete svoje koristiti!

Izvor: Sensa

BONUS VIDEO:

"RAD DOMAĆICA VREDI 30.000 DINARA, A ONI DOBIJAJU SVE NA TACNI!" Psiholog otkriva uzrok neravnopravne podele poslova među polovima Kurir teleivizija