Test ličnosti  koji se bazira na obliku, spada u osnovne, ali isto tako zabavne kvizove. Sve što treba da uradite je da izaberete jedan od 5 geometrijskih oblika. Takav test ličnosti koristi se za procenu ljudskih osobina i ponašanja. Ovaj test kreiran je da sazna kako donosite odluke, koje su vaše pozitivne i negativne osobine. Da li vam se najviše dopada kvadrat, trougao, krug, pravougaonik ili cik cak? Ovih 5 geometrijskih oblika otkriva kakva ste ličnost.

 1. Ukoliko ste odabrali kvadrat

kvadrat
Shuitterstock 

Vi ste tvrdoglavi radoholičar koji teži perfekcionizmu. Volite okruženje u kojem je sve uredno organizovano, bilo da je to vaš dom ili radno mesto, jer vam pomaže da se bolje koncentrišete. Kvadrat simboliše upornost, tako da vodite računa da stvari završite na vreme. Takođe volite da planirate stvari i da vodite redovan život jer niste veliki ljubitelj neočekivanih iznenađenja. Osobine koje vas krase su: odlučnost, logičnost, ne padaju vam teško promene, ali ste skloni odlaganju važnih odluka.

 2. Ukoliko ste odabrali trougao

trougao
Shuitterstock 

Trougao je simbol liderstva i fokusa. Dakle, ako ovo prvo uočite, to znači da ste tip osobe koja je daje prednost ostvarivanju ciljeva I ne odustajete tako lako. Otvoreni ste i samouvereni, ali teško priznajete da ste pogrešili. Međutim, vaše veštine vam omogućavaju da brzo analizirate situacije i donosite zdrave odluke u životu. Osobine koje vas krase su: ambicioznost, takmičarski duh, odlično rešavate probleme.

3. Ukoliko ste odabrali krug

krug
Shutterstock 

Krug je simbol harmonije. Ako odaberete ovaj oblik, to znači da ste društveni leptir i neko ko drži ljude zajedno, bilo da se radi o prijateljima ili porodici. Veoma ste saosećajni i empatični prema drugima i možete da osetite njihov bol i radost kao svoju.Možda niste najlogičnija osoba, ali ste kreativni i emocionalno napredniji. Na vas se gleda kao na nežnu, melanholičnu dušu koja voli da se brine o drugima, posebno kada su u problemima. Pouzdana ste osoba, ali zbog vaše prirode, teško vam je da kažete ne. Osobine koje vas krase su: saosećajnost, komunikativnost, neko ste ko pokušava da održi mir.

4. Ako ste odabrali pravougaonik

pravougaonik
Shutterstock 

Baš kao i kvadrat, pravougaonik simboliše strukturu. Ako ste odabrali ovaj oblik, to znači da niste zadovoljni svojim životom i da ste zauzeti traženjem promena. Imate nizak nivo samopoštovanja i stalno osećate neku neizvesnost. Međutim, veoma ste hrabri i želite da ispravite stvari koje niste uradili najbolje. Vaš iskren i pozitivan duh je nešto što vas drži. Nepredvidljive ste prirode i bez obzira što imate niži nivo samopouzdanja uvek ste u potrazi za novim iskustvima i idejama. Skloni ste intezivnijim emotivnim reakcijama.

5. Ukoliko ste odabrali cik cak

cik cak
Shutterstock 

Ako ste izabrali cik cak, to znači da ste otvorena, kreativna i veoma konceptualna, ali ne baš detaljna osoba. Imate puno ideja, ali vam nedostaje fokus, vrlo brzo nešto drugo vam odvuče pažnju. Takođe znači da ne možete dugo da se zadržite na jednom mestu. Lako vam sve dosadi i želite da otkrijete nove zanimljive stvari. Željni ste uzbudljivih iskustava. Vaša priroda je slobodna, nezavisna, koja voli atraktivne i inspirativne promene.

Ako vam je ovo bilo zanimljivo, pročitajte test ličnosti, šta podsvest govori o vama.

BONUS VIDEO:

Test ličnosti koji otkriva vašu podsvest Tik tok Onlyjayus

   Izvor: Sensa