OVO SU NAJVEĆE FENG ŠUI GREŠKE - OSLOBODITE KUĆU OD NEGATIVNE ENERGIJE: Evo kako da privučete pozitivne vibracije!

Naša kuća bi trebalo da bude oaza mira, prosperiteta i dobre energije. Međutim, ponekad se u njoj nakupi negativna energija koja utiče na sve ukućane. Evo koje predmete treba da izbacite već danas!

Shutterstock

Ako ste primetili da ste ogorčeni, bezvoljni, depresivni, da vam sve ide loše, ne možete da spavate, moguće je da vam se u kući nakupila negativna energija. Prema feng šui učenju, mnogi predmeti imaju moć da privuku negativno i da ga zadrže, sprečavajući na taj način slobodan protok nove, pozitivne i produktivne energije. Stoga je vreme za veliko spremanje! Evo šta treba da izbacite već danas:

1. Uređaji koji ne rade

Uređaji koji nisu u funkciji poput starih televizora, radio aparata, satova i slično samo skladište negativnu energiju i naravno dragocen prostor u vašem stanu. Ako na zidu stoji sat koji ne radi, to simbolički znači da tapkate u mestu, ostajete u prošlosti, a samim tim ne privlačite novu, produktivnu energiju napretka.

2. Oštećeno posuđe

Svi predmeti koje koristite za pripremu hrane ili za jelo i piće treba da budu celi. Znači, okrnjene šolje i tanjiri, ulubljene šerpe i oštećeni tiganji treba da se lete iz kuhinje! Zaboravite na svoju omiljenu okrnjenu šolju za kafu! Izvadite konačno onaj novi servis koji čuvate u vitrini, prestanite da ga čuvate za neke posebne prilike jer to simbolički znači da odbijate uspeh i sreću.

3. Odeća koju ne nosite

Koliko puta ste rekli „nemam šta da obučem“ a pritom imate pun ormar stvari? Vreme je za veliko spremanje. Izdvijite na jednu gomilu ono što zaista nosite, a na drugu ono što niste obukli više od godinu dana. I onda celu tu gomilu nenošenih stvari izbacite. Nema poente da čuvate nešto što vam nije udobno, u čemu se ne osećate dobro, što vam je premalo ili veliko… Osobodite se negativne energije i učinite nekome dobro delo donirajući odeću prihvatilištu ili beskućnicima.

4. Prazne bočice i tegle

Iako mnoge žene vole da čuvaju istrošene bočice parfema i teglice od krema islično, ti predmeti su potpuno beskorisni. Isto je i sa teglama od kafe, flašama od vina, konzervama… Ovi predmeti samo skladište negatvinu energiju, a u isto vreme vam donose nešto prazno i beživotno.

5. Uvelo cveće

Bez obzira da li je u saksiji, pa se osušilo usled bolesti ili nemara ili je rezano i stoji već dve nedelje u vazi, vreme je da ga bacite. To je mrtva energija.

6. Slike koje prikazuju tugu i bol

Ako imate neku sliku na kojoj je prikazana scena tuge, bola, rata, lova, nasukanih brodova, oluja ...nemojte je držati u kući. Prema feng šuiju ona može da vam istu takvu energiju donese u kuću. Umesto toga birajte pejzaže, opuštajuće predele...

Na koji način možete da obezedite protok dobre energije u kući, pogledajte u videu ispod:

This browser does not support the video element.

Feng šui u kući   Tik Tok/viekastudios

Izvor: Sensa