Jetra je moćan organ koji obavlja više od 300 funkcija u našem organizmu, glavni je filter za izbacivanje bakterija i toksina iz tela i jedini je organ koji može da se regeneriše, piše Lovesensa.

Pored uravnotežene ishrane, izbegavanje alkohola i svakodnevne brige o zdravlju, joga može pomoći da očvrsnete svoju jetru sačuvate ovaj organ u ravnoteži.

Joga je tehnika koja zaista pomaže da ostvarite energetski balans u telu, a određene asane/poze mogu učiniti da uspostavite savršenu ravnotežu meridijanajetre.

Izbalansiran meridijan jetre važan je iz više razloga: utiče na donošenje odluka, kontroliše bes i ljutnju, sprečava da svakodnevne frustracije naruše sklad u organizmu, sprečava nadimanje i digestivne probleme.

Vežbe koje balansiraju meridijan jetre mogu pomoći i da izgubite kilograme, detoksikujete organizam i povoljno utiču na krvnusliku.

Predlažemo nekoliko asana koje imaju pozitivan efekat na meridijan jetre, čuvaju zdravlje ovog organa i naročito pomažu kada ste neraspoloženi i bezvoljni.

Dišite pažljivo i duboko - u video uputstvu očekuje vas detaljno uputstvo za izvođenje lekovitih asana.

Izvor: Lovesensa