KAKO UBRZATI METABOLIZAM I SMRŠATI: Ove 3 joga poze skidaju višak kilograma

Saznajte kako da ubrzate metabolizam uz pomoć joge - ove 3 poze radite svakog dana!

Shutterstock

Joga blagotvorno utiče na telo, um i duh, a evo kako da ubrzate metabolizam i podstaknete gubljenje kilograma uz pomoć ove veštine!

Kako biste ubrzali metabolizam neophodno je da počnete da se hranite izbalansirano, sa puno svežeg voža i povrća, ali vežbajte i ove asane. Preporučene joga poze poboljšavaju varenje, masiraju unutrašnje organe, podstiču mršavljenje i blagotvorno deluju na celo telo.

Otkrivamo koje 3 joga poze/asane ubrzavaju metabolizam:

1. Položaj stolice s uvrtanjem (Parivrtta utkatasana)

Stojeći u pozi stolice, lagano nagnite telo napred. Postavite levi lakat uz desnu butinu. Pritisnite ga uz butinu, okrećući telo udesno. Sklopite dlanove i ostanite u asani 20-60 sekundi, a zatim ponovite na drugoj strani.

Shutterstock 

2. Položaj skakavca (Shalabhasana)

Lezite na stomak, pa spojite ruke iza leđa. Udahnite i dok izdišete, podignite noge, ruke, glavu i grudi sa poda. SBalansirajte na stomaku i ostanite u pozi 20-40 sekundi, bez zadržavanja daha, a zatim, dok izdišete, lagano se spustite na pod i ponovite asanu još nekoliko puta.

Shutterstock 

3. Most poza (Setu Bandha Sarvangasana)

Lezite na pod rukama uz telo. Savijte noge tako da su pete ispod kolena, a stopala paralelna jedno sa drugim. Dok izdišete, oslonite pete na pod i podignite karlicu od poda. Ostavite ramena i ruke na podu.

Shutterstock 

Izvedite svaku od ovih asana u pogodno vreme, odnosno kada vam najviše prija. Kada radite poze, fokusirajte se na disanje. Dodajte ove asane svojoj svakodnevnoj praksi kako biste postigli željeni rezultat.

Izvor: Sensa