Jagode operite zatim im uklonite peteljke. Izmiksajte ih u blenderu pa izmerite koliko ste pirea dobili.

Na svaku šoljicu pirea od jagoda dodajte po ½ šoljice vode, 2 kašike sveže isceđenog limunovog soka, ½ do 1 kašičice ekstrakta stevije zatim ½ do 1 kašićice praha od psilijuma (navedene sastojke ćete naći u prodavnicama zdrave hrane).

Prah od psilijuma dodajte poslednji, dobro pomešajte pa smesu brzo sipajte u sterilne male tegle.

Dobro zatvorite pa ostavite preko noći u frižideru pre konzumiranja.

Panakota od kokosa sa pireom od jagoda (ZDRAVI SLATKIŠI, RECEPTI + VEGAN)

Budući da se ovaj džem ne kuva, držite ga neprekidno u frizideru. Isto tako, preporučljivo je da pripremite manju količinu. Ako želite da ga duže čuvate, stavite ga u male plastične posude i stavite u zamrzivač pa odmrzavajte deo po deo, taman koliko vam u određenom trenutku treba.

Izvor: Story