Tokom hladnih dana, supa od paškanata u koju možete dodati jabuku i orahe daće vam neophodnu energiju.

Kada temperature postaju sve niže, ništa ne može tako prijatno da nas ugreje kao činija supe, naročito ako je obogaćena začinskim aromama koje zrače toplinom. Isprobajte ukusnu supu i začinite hladni dan.
Sastojci:
- 700 g paškanata (4 - 5 komada)
- 1 jabuka Granny Smith
- 1 praziluk (samo beli deo)
- 2 kašike ekstra devičanskoga maslinovog ulja
- po prstohvat mlevenoga kardamoma, korijandera i kumina
- 200 ml pavlake za kuvanje ili pirinčane pavlake
- so i sveže mleven biber
Za posluživanje:
- 100 g sira sa plemenitom plesni
- 50 g naseckanih oraha
- šaka svežih listića potočarke
Priprema:
Paškanat očistite, a jabuku oljuštite, pa oboje nasecite na kockice. Praziluk dobro operite i nasecite na tanke kolutiće. U loncu zagrejte ulje, te na njemu 5 minuta barite praziluk. Dodajte paštrnjak i jabuku, pospite ih začinima i barite još 5 minuta. Ulijte litar tople vode, blago posolite i kuvajte dok lagano ne proključa, a potom smanjite vatru, poklopite i kuvajte još 20 minuta. Sklonite s vatre i izmiksujte štapnim mikserom. Ulijte pavlaku i dodajte soli i bibera prema ukusu. Nakratko vratite na vatru da se supa ponovo zagreje. Ulijte u činijice, pa u svaku stavite malo mrvljenog sira s plemenitom plesni i pospite naseckanim orasima i listićima potočarke.
Izvor: Lovesensa