Mača potiče iz iste biljke kao i tipični zeleni čaj, ali se uzgaja i gaji na drugačiji način, što rezultira mnogo većom koncentracijom hranljivih materija. 20-30 dana pre berbe, biljke mača čaja se pokrivaju kako bi se izbeglo direktno sunčevo svetlo. Ovo pomaže biljkama da proizvode više hlorofila i povećava sadržaj aminokiselina.

Od mače se pravi i ukusan zeleni late napitak, koji će vam dati energiju i zameniti jutarnju dozu kafe, a pritom je zdraviji od kafe.

Sastojci:

  • 1/2 šolje tople vode
  • 1/2 šolje kokosovog mleka (toplo)
  • 1 kašičica mača praha
  • 1 kašika meda

Priprema:

Dodajte 1 kašičicu mača praha i malu količinu tople vode u šolju ili malu činiju. Žicom brzo napravite zelenu pastu. Dodajte ostatak vode, kokosovo mleko i med. Umutiti dok se ne sjedini. Možete da služite toplo ili sa ledom.

Izvor: Sensa