Stari recept iz kineske prirodne medicine za detok napitak koji čisti organizam od toksina, a potrebna su vam samo 3 sastojka. Pozitivno utiče na očuvanje zdravlja jetre, bubrega i pankreasa, a preporučuje se i za jačanje celokupnog imunološkog sistema.

U sastavu ima cveklu koja je sjajan prirodni lek za anemiju, Ima pozitivan efekat na crevnu mikrofloru i metabolizam, pa se može korisiti i u cilju gubljenja kilograma i masnih naslaga.

Recept je vrlo jednostavan. Potrena vam je jedna manja cvekla, dve šargarepe i jedna jabuka. Važno je da namirnice budu organskog porekla. Oljuštite i očistite sve sastojke, iseckajte ih, a zatim ubacite u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu kašu. Ukoliko volite, možete dodati i malo vode kako napitak ne bi bio previše gust.

Namirnice iz ovog napitka pune su vitamina, minerala i antioksidanata i savršen su način da poboljšate proces detoksikacije. Preporučuje se da ga pijete ujutru na prazan stomak, ali pravi efekat će imati ako ga konzumirate bar nedelju dana svakog jutra.

Izvor: Sensa