Kokos nas podseća na leto, plaže, prve ljubavi - tako aromatičan, a maštovit u kuhinji jer od njega lako možete napraviti bogate i zdrave poslastice. Baš takva je i torta nežna pahuljica sa aromom kokosa bez šećera, a ukoliko volite čizkejk, bićete zaista oduševljeni.

Pravi se vrlo jednostavno, za par minuta, a kada je ispečete, obavezno je pospite kokosovim brašnom i ukrasite voćem. Naš izbor su maline, ali vi možete staviti i druge voćne poslastice. Sočna, penušava i nežna - ovo je prava letnja torta koju možete spremati i u hladnim danima. Sadrži zdrave sastojke i znatno manje kalorija od klasičnih slatkiša, pa je odlična i za one koji žele da smršaju, a da se ne odreknu slatkog u potpunosti.

Recept za tortu nežna pahuljica

Sastojci:

  • 550 g mladog sira sa niskim procentom mlečne masti
  • 3 jaja
  • 40 g pirinčanog brašna
  • 40g kokosovog brašna
  • 2 kašike sirupa od agave

Priprema:

U posudu sipajte sir i jaja i umutite, a zatim dodajte pirinčano i koskovo brašno. Mešajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu, pa zasladite agavinim sirupom i ponovo dobro promešajte.

Ubacite smesu u kalup ili pleh i pecite oko 35 minuta na 180 stepeni, odnosno dok korica torte ne postane zlatne boje. Pospite koksovim brašnom i ukrasite voćem.

Izvor: Sensa