Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZABORAVITE NA KLASIČAN - NAPRAVITE PESTO SOS OD PERŠUNA: Maže se na hleb, obavezno ga sipajte u špagete i makarone!

Recept za pesto sos od peršuna - savršen za testeninu i kao namaz!

 pesto sos od persuna.jpg Izvor: youtube/Printscreen/Un jour Une recette

Omiljeni presto sos pravi se od bosiljka, ali sada vam donosimo varijantu za pesto od peršuna koji možete koristiti i kao dodatak jelima, ali i kao namaz. Ovaj brz i ukusan recept postaće vam omiljen, a savršeno se slaže sa grilovanim hlebom, mesom, pečenim krompirom, pirinčom i špagetama. Donosimo vam gušću vatijantu za pesto od peršuna, ali ako želite da bude malo ređi, dodajte mu maslinovo ulje.

Pročitajte još

Peršun ima brojne zdravstvene blagodati, ali je strašno vredan začin u svakoj kuhinji različitih kultura. Snažna aroma peršuna daće jelu poseban ukus, a možete čak i pola kašičice ovog pesto sosa ubacivati u čorbe.

Sastojci:

  • 60 g peršuna
  • 100 g oraha
  • 2 čena belog luka
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 1 prstohvat soli
  • Biber
  • Parmezan (količina po ukusu)

Saznajte i...

Priprema:

Očistite i operite peršun, pa ga iseckajte. Sipajte peršun u blender, pa dodajte orahe, luk, i maslinovo ulje. Sve zajedno umutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Dodajte u smesu so, biber i parmezan. Promešajte i dodajte ulje ili parmezana, u zavisnosti od ukusa i željene gustine.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj