Retko ko može da odoli brauniju, sočnom kolaču punom čokolAdnog ukusa. Ako vodite računa o ishrani i izbegavate namirnice životinjskog porekla i industrijski šećer, evo jednog recepta koji vam neće oduzeti mnogo vremena, a uživaćete u savršenom ukusu domaćeg kolača!

Sastojci:

  • 100 g orašastih plodova po želji
  • 6 kašika kakao praha
  • 1 kašika čia semena
  • prstohvat soli
  • 225 g mekih urmi bez koštica (ili prethodno potopljenih u vodu)
  • 4 kašike grubo iseckanih orašastih plodova
  • 2 kašike brusnica
  • 2 kašike kakao praha
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1 kašika javorovog sirupa ili meda

Priprema:

U multipraktik ili blender stavite iseckane orašaste plodove, kakao prah, čia semenke i so. Mešajte sastojke dok ne dobijete glatku i homogenu smesu. Dodajte iseckane urme i nastavite da mešate dok se smeša dobro ne sjedini. Ako vam se učini da je previše gusto, dodajte malo vode ili mleka. Ukoliko je previše lepljiva, dodajte još malo orašastih plodova. Testo ne treba da se lepi za prste.Ako volite začine, možete dodati cimet ili vanilu

Na tacnu stavite papir za pečenje, a zatim sipajte testo, oblikujući ga u kvadrat. Preko njega utisnite 2 kašike dodatno grubo iseckanih orašastih plodova i brusnica i ostavite u frižideru ili zamrzivaču da se dobro stegne. Za to vreme napravite glazuru tako što ćete pomešati kakao prah, rastopljeno kokosovo ulje i sirup javora ili med. Mešajte dok ne dobijete umereno retku, sjajnu glazuru. Ostavite da se glazura stegne u frižideru, s vremena na vreme mešajući. Ako se previše stegne, možete je staviti u mikrotalasnu pećnicu na oko 5 sekundi, a zatim promešati da se sjedini. Nanesite glazuru na kolač, pospite ostatkom orašastih plodova, a zatim isecite na kocke.

Izvor: Sensa