Kada su urme glavne zvezde kolača, recept uvek ispadne super ukusan, a sada vam donosimo nešto što niste probali. Ako volite da jedete čokoladice, sada ih možete napraviti u domaćoj varijanti, i to bez šećera, brašna i mleka - ovaj kolač je sjajan za one koje biraju zdrave slatkiše ili poste.

Potrebna su vam samo 4 sastojka i čokoladice će za 15 minuta biti poslužene na vašem stolu. Sjajan je recept za iznenadne goste, ali i ukoliko želite svojoj porodici da poslužite nešto slatko, originalno, a zdravo.

Recept za domaće hrskave čokoladice

Sastojci:

  • 150g urmi
  • 150g crne čokolade
  • 150g pirinčanih galeta
  • 80g meda

Priprema:

Urme ubacite u vrelu vodu da odstoje oko 30 minuta. Nakon toga očistite urme od koštica i kožice, pa ih stavite u blender i dodajte med. Mutite u blenderu dok ne dobijete jedinstven krem.

Uzmite pirinčane galete i prstima iscepkajte na sitne komadiće, pa pomešajte sa smesom od urmi da se sjeidini. Od dobijene smete pravite oblik čokoladica ili kuglice. Poređajte na papir za pečenje. Istopite čokoladu pa dok je još vruća prelijte po čokoladicama. Poslužite kada se čokolada stegne.

Izvor: Sensa