Poboljšajte raspoloženje pravim izborom feng šui hrane. Ono što jedemo ima veliki uticaj na energiju našeg tela. Sva hrana nosi poruke zasnovane na frekvenciji i ima sposobnost da promeni našu energetsku vibraciju, iz negativne u pozitivnu..

Predstavljamo vam pravi izbor feng šui hrane za um, telo i dušu. Ovi sastojci su dobro poznati po povećanju i ohrabrivanju emocija poput pozitivnosti, sreće ili radosti. Feng šui namirnice su takođe veoma zdrave i stoga bi trebalo da pronađu mesto na vašem svakodnevnom meniju.

- Kafa

Kafa je svetski popularno piće u borbi protiv umora, a takođe pozitivno utiče na raspoloženje ljudi, čineći ih srećnijim i opuštenijim. Mnoge studije su pokazale da su i kafa sa kofeinom i kafa bez kofeina odlični za bolji osećaj i pripremu za dan.

- Čaj

Još uvek nema naučnih dokaza koji potvrđuju ovu tvrdnju, ali holizam promoviše konzumiranje sledećih čajeva: nane, kamilice, ruže, lavande ili matčinjaka, zbog njihove sposobnosti da poboljšaju raspoloženje, opuste telo i smire um.

- Avokado

Avokado je voće koje sadrži hranljive materije, poput vlakana, zdravih masti i mikronutrijenata koji su poznati po poboljšanju raspoloženja i povećanju nivoa energije.

- Banane i borovnice

Banane sadrže aminokiselinu triptofan - protein koji ljudsko telo onda pretvara u serotonin - ključni hormon koji poboljšava raspoloženje, povećava sreću, čini nas opuštenijima i ima izuzetno pozitivan uticaj na celokupno ljudsko blagostanje.
Borovnice imaju vitamin C koji pomaže u smanjenju nivoa stresa, a takođe su pune flavonoida, koji su odlični za sprečavanje lošeg raspoloženja i depresije.

- Ovas

Ovaj popularan i visoko preporučen doručak sadrži vlakna, gvožđe i selen, koji su vrlo efikasni za podizanje raspoloženja.

- Orašasti plodovi i semenke

Orašasti plodovi su puni važnih minerala koji pomažu mentalnom zdravlju, poput selena, bakra, magnezijuma, mangana i cinka, a takođe pomažu u zameni vitamina B, koji je ključan za raspoloženje.

- Semenke lana, čhia-e, konoplje, bundeve i oraha odličan su izvori omega-3 masnih kiselina koje podižu raspoloženje, a osim toga, studije pokazuju da indijski orah pruža ekvivalentne efekte kao terapijska doza lekova za smirenje.

- Losos

Masne ribe poput lososa pune su omega-3 masnih kiselina, koje su veoma korisne u stanjima kao što su depresija, bipolarni poremećaj i šizofrenija, zbog svoje sposobnosti da stabilizuju poremećaje raspoloženja.

- Fermentisana hrana (kimči, kiseli kupus, kefir, tempeh, kombuha i jogurt).

Neka istraživanja navode da probiotici u fermentisanoj hrani služe kao veza između creva i mozga, pa stoga pozitivno utiču na funkciju mozga, kao i na raspoloženje, ponašanje i nivo energije ljudi koji ih konzumiraju.

- Tamna čokolada

Definitivno najpopularnija hrana kada je u pitanju uticaj na raspoloženje i povećanje nivoa sreće zbog serotonina (hemikalije za dobar osećaj) i njegove sposobnosti da oslobađa endorfin u mozgu, što rezultira povećanjem zadovoljstva i pozitivno utiče na dobrobit.

Izvor: Sensa