Glumica Gvinet Paltrou poznata je kao neko ko celog života vodi računa o ishrani i zdravlju. Stoga ne možemo reći da ona praktikuje dijetu, reč je zapravo o režimu ishrane koga se pridržava, a zapravo je vrlo jednostavan - jede mnogo povrća, naročito zelenog, od žitarica konzumira smeđi pirinač, od mesa ćuretinu i piletinu i ne jede veštački šećer.

Gvinet započinje dan velikom čašom vode, a zatim voli da u tišini popije kafu i isplanira dan a zatim ode u teretanu. U svom podkastu je otkrila da joj doručak nije naričito važan i da kasno jede, najčešće je to nakon vežbanja. Njen izbor je smuti koji sadrži dobre masti, proteine i vlakna. To je obično napitak od kakao i bademovog putera sa spanaćem i proteinskim prahom. Pre odlaska u teretanu obično pojede proteinsku pločicu, a zatim odradi svoj uobičajeni trening.

Za ručak najčešće pojede čuretinu sa dosta salate, a priznala je i da voli pomfrit, pa ponekad sebi da oduška. Često sprema smeđi pirinač, ali i piletinu s povrćem, nudle...

Kada oseti da joj pada energija u toku dana, glumica voli da popije energetski napitak bogat vitaminima, mineralima i omega masnim kiselinima. Osim što obezbeđuje energiju, napitak u isto vreme hidrira, a ima i detoks efekat. Evo koji su sastojci:

- Kelj

- Limun

- Zelena jabuka

- Svež đumbir

- Nana

Gvinet isecka sve sastojke i stavi ih u blender. Doda malo vode ako je previše gusto i napitak je gotov!

Izvor: Sensa