Proleće je najbolje vreme da se obavi detoks. Sada na pijacama ima obilja sezonskih zdravih namirnica koje treba da uvrstimo u ishranu, umesto teške i masne hrane koju smo najviše jeli tokom zime i da iz organizma izbacimo nagomilane otrove.

Nakon što ste se dobro naspavali, odradite nekoliko laganih vežbi razgibavanja i istezanja, a zatim započnite dan zdravo- napravite napitak za detoksikaciju organizma. Poslednjih godina u listu superhrane uvrstila se zelena magma. Reč je o prahu koji se pravi od soka iz listova mladog ječma. Japanski naučnik Jošihide Hagivara otkrio je da ova mlada biljka daje više energije, jača imunitet, poboljšava varenje i deluje na opšte zdravlje organizma. Sadrži dosta hlorofila što je kao hemoglobin u ljudskom organizmu. Zbog toga je naročito podsticajno za proizvodnju eritrocita, crvenih krvnih zrnaca. Tu su i kalijum, kalcijum, magnezijum, vitamini A, K, C. Osim soka iz listova mladog ječma, u zelenoj magmi ima i integralnog pirinča u prahu.

Njen ph je alkalni, što znači da neutrališe kiselost organizma, za koju mnogi doktori ističu da je glavni uzrok pojave malignih bolesti.

Kako se koristi?

2 kašike praha rastvorite u čaši vode, soka ili čaja. Dovoljna je 1 čaša dnevno.

Još jedan recept za detoks napitak od voća pogledajte u videu ispod:

Detoks napitak za mršavljenje tik tok /apareesaakbar

Izvor: Sensa