Kako se bliži leto, tako su mnogi u panici jer nisu zadovoljni svojim izgledom. Bacaju se na dijete, izgladnjuju, preteruju s vežbanjem. Znajte da sve to može da ima kontraefekat.  Vašem telu su potrebni i ugljeni hidrati i proteini i masti da bi funkcionisalo. Ako se potpuno odreknete bilo čega od ovih nutritivnih elemenata, možete ozboiljno ugroziti svoje zdravlje.

Ako vam je stalo da smršate, zaboravite na rigorozne dijete. Jedite sve, ali umereno, bavite se fizičkom aktivnošću, ali ne preko svojih granica. Slušajte svoje telo! Ključ mršavljenja je kalorijski deficit- to znači da više energije morate da potrošite nego što unesete. Stoga povedite malo računa o namirnicama koje jedete, a pomoć na putu mršavljenja mogu vam biti napici koji ubrzavaju metabolizam i oslobađaju organizam od nakupljenih toksina. Osim toga, oni pospešuju izbacivanje viška vode iz tela. Evo recepta za osvežavajući detoks napitak koji pomaže i da se smanje masne naslage na stomaku.

Sastojci:

- 2 krastavca

- sok od 2 limuna

- manji koren svežeg đumbira

- 1 sveži ananas

Krastavac isecite na kolutove, oljuštite đumbir i narendajte. Ananas oljuštite i iseckajte na komade. Sve stavite u blender, dodajte sok od ananasa. Napitak procedite i pijte rashlađeno umesto vode.

Detaljnu pripremu napitka pogledajte u videu ispod:

Ovaj napitak ubrzava metabolizam, izbacuje otrove iz tela i pomaže u skidanju masnih naslaga sa stomaka tiktok/thefoodloverng

Izvor: Sensa