Bliži se proleće i svi bi da skinu višak kilograma, ali znamo da to nije lak proces. Ne postoje magične formule, niti brza rešenja. Jer sve što je brzo daje i kratkoročne rezultate, a čim počnemo uobičajeno da jedemo, kilogrami se vrate. Stoga je najbolje da kilažu gubite postepeno, menjajući svoje navike a ne odričući se svega što volite.

Jedan od najlakših načina da se ovaj plan sprovede u delo jeste uz pomoć smutija. U ove obrok napitke možete staviti najrazličitije sastojke, uneti neophodne vitamine i minerale i zasititi se.

Pokušajte da pronađete zdrave alternative za veštački šećer- med, voće, urme, banane... Stavite ih u svoj smuti u kome može biti čak i povrća, a sve će imati lepši ukus kada se zasladi na prirodan način. Na taj način nećete osećati povećanu želju za „zabranjenim namirnicama“, a opet ćete smanjiti kalorijski unos i jesti nutritivno kvalitetniju hranu. Namirnica koja se posebno ističe je cvekla- izuzetno važna za dobru krvnu sliku, jer sadrži dosta gvožđa, tu su i kalcijum, vitamin A... Smanjuje krvni pritisak, pospešuje rad srca. Mnogima ne prija njen korenast ukus, pa je zbog toga najbolje staviti je u smuti zajedno s namirnicama koje volite.

Primer smutija koji je zdrav, ukusan, sadrži proteine i gvožđe i dobar je za snižavanje pritiska i holesterola:

- 3 urme

- 7 zrna grožđa

- 1 kašičica čia semenki

- 1 kašičica lanenog semena

- 1 banana

- 1 cvekla

- jedna i po šolja mleka po želji

Postupak priprema pogledajte u videu ispod:

Napitak za skidanje kilograma i popravljanje krvne slike tiktok/ mattgourmetkitchen

Izvor: Sensa