Kada želite da smršate neophodno je da poboljšate unos tečnosti, posebno vode, a da sokove i gazirane napitke zamenite čajevima poput zelenog i čaja od đumbira, dok se kafa može zameniti crnim čajem.

Izbalansirana ihrana ispunjenasvežim voće i povrćem je neophodna za zdravlje i gubitak težine, a kada organizujete zdrave obroke, važno je da obratite pažnju i na užinu. Kada se pojavi "napad gladi" nemojte se prepustiti grickalicama i slatkišima, već možete napraviti kvalitetan napitak koji podstiče mršavljenje.

Reč je o napitku od kefira koji je izuzetno bogat probioticima, podstiče zdravlje creva, ubrzava varenje i metabolizam i jača imunitet. Uzmite kefir sa niskim procentom masti, a ukoliko ne volite kefir, možete ga zameniti hogurtom koji ima slična dejstva.

U napitku veliku ulogu ima i kakao u prahu koji je prirodni antioksidans, sadrži vitamine, magnezijum i polifenole koji smanjuju apetit i suzbijaju osećaj gladi. Dodajte i orah - prirodni izvor proteina.

Priprema je jednostavna - 4 oraha sameljite dok ne dobijete prah, a zatim ga sipajte u 250 ml kefira ili jogurta. Dodajte ravnu kašičicu kakao praha i promešajte da se sve lepo sjedini. Napitak popijte za užinu i "napad gladi" će proći, a vaš organizam će dobiti stimulans za sagorevanje masnih naslaga.

Izvor: Sensa