Glumica Džesika Alba u nekoliko intervjua je istakla da se hrani zdravo i da u frižideru uvek ima kokosovu vodu i bademovo mleko, slatkiše ne konzumira, kokice su joj omiljena grickalica i užina, a svakodnevno trenira.

Džesika je objavila kako joj smutiji daju energiju i pomogli su joj da smrša, a jedan od njenih omiljnenih napitaka za mršavljenje je smuti koji je nazvan "Zeleno čudovište".

Sastojci:

  • 2 šolje sirovog organskog kelja, grubo seckanog (može i organski spanać kao zamena)
  • 1/3 šolje organskih malina
  • 1/3 šolje organskih jagoda, iseckanih na četvrtine
  • 170ml organskog grčkog jogurta, običnog ili sa ukusom vanile
  • 1 kašika organskog sirovog meda ili melase

U blenderu pomešajte i mutite sve sastojke. Ukoliko želite da napitak bude tečniji, postepeno dodajte vodu. Ako volite hladan napitak, možete koristiti zaleđeni kelj ili zaleđeno voće.

Kako sastojci iz ovog smutija deluju na naše telo:

Kelj - je izuzetno hranljiv i ima veoma malo kalorija. To ga čini odličnom osnovom za smuti, jer ga možete staviti u velikoj količini, napitak će i dalje imati malo kalorija. a da i dalje ostanete vitki.

Jagode - Ovo bobičasto voće je prebogato vlaknima, što vam pomaže da duže ostanete siti. Takođe, pomaže da smanjite potrebu ili želju za slatkišima.

Maline - Istraživanja pokazuju da maline mogu ubrzati metabolizam.

Grčki jogurt - Sadrži proteine i probiotike, što znači da reguliše apetit, podstiče osećaj sitosti i čini da ostanete vitki.

Sirovi med ili melasa - Izuzetno bolje varijante od belog šećera, daju mu sjajan ukus bez nagomilavanja kilograma.

Izvor: Sensa