Sa dolaskom jeseni i zime temperature padaju, a osim što je nužno da se toplo oblačimo i grejemo životni prostor, posebno je važno i da ishranu prilagodimo vremenskim uslovima i tako podržimo zagrevanje tela. Dok leti uživamo u osvežavajućim salatama, smutijima, rashlađenim napicima i izbegavamo dugotrajni boravak u kuhinji, zimi odjednom poželimo da pijuckamo topli čaj ušuškani na kauču i da pojedemo činiju tople supe ili potaža, piše autorka zdravih recepata DunjaGulin.
Recept za brzi potaž od povrća
Sastojci:
• 2 šolje kockica bundeve
• 1 šolja kockica šargarepe
• 1 šolja kockica korena celera
• ½ kocke supe od povrća bez dodatog kvasca
• 1 čen belog luka
• 2 kašike maslinovog ulja
• vruća voda, prema potrebi
• so
• 2 kašike sitno seckanog lista peršuna
Priprema:
U lonac stavite povrće, prelijte vrućom vodom da ga prekrije, dodajte pola kocke i kuvajte na laganijoj vatri poklopljeno dok povrće ne omekša. Dodajte beli luk i ulje i izmiksirajte. Ulijte još vruće vode ako je potaž previše gust. Probajte i dodatno posolite ako je potrebno. Poslužite posuto seckanim peršunom.
Izvor: Sensa
KAKO PREBOLETI RASKID I ŠTA POSLE? Lajfkouč Ana Rodić nam otkriva prelomni momenat kad je ljubavi kraj
3 AFRIMACIJE ZA SREĆU 16. MARTA: Izgovarajte ih tokom dana da bi vam se ispunile želje i snovi
ŠTA JE NERVNA ISCRPLJENOST? Terapeut Larisa otkriva simptome - odnos prema hrani je jasan znak
POMRAČENJE U VAGI 25. MARTA POGAĐA KAO AMOROVA STRELA! 4 znaka će doživeti važne preokrete u ljubavi
DNEVNI HOROSKOP ZA 16. MART 2024. GODINE: Koji znak očekuje uzbudljiv romantični susret, a kome se smeši unapređenje