Pretpraznični i praznični dani donose obilne i ukusne obroke, ali to može da prouzrokuje gorušicu odnosno kiselinu u želucu. Ipak, ukusni zeleni smuti može vam biti spas iz kuhinje, kada osetite da ste preterali sa hranom. Lako se pravi i može da se jede za doručak, umesto božićnih kolača i torti, objašnjavaju na portalu Vibrant happy healthy.

Lisnato povrće poput spanaća se smatra veoma alkalnim, što znači da može biti odličan dodatak vašoj ishrani protiv refluksa kiseline. Osim što je bogat vitaminima i mineralima, ima malo kalorija. Spanać je takođe bogat vlaknima, koja mogu pomoći u ublažavanju žgaravice. Spanać je ujedno i najpopularnije zeleno povrće za smuti

Jagode su bogate antioksidansima. One mogu biti dobar dodatak vašim smutijima pogodnim za refluks kiseline, sve dok ih koristite umereno. Banane su manje kisele od većine drugog voća. One daju ovom smutiju kremastu teksturu i sladak, dobro zaokružen ukus pa ćete dobiti neodoljivo kremasto i ukusno piće.

Sastojci:

  • 1 šolja nezaslađenog bademovog mleka
  • 1 šolja komadića ananasa, zamrznutih
  • ½ šolje jagoda, zamrznutih
  • 1 banana
  • 1 šolja spanaća
  • 1 kašičica lanenog semena

Priprema:

16:07
Korak 1

Ubacite sve sastojke u posudu blendera. Blendirajte na najjačoj postavci dok ne postane kremasta i glatka. Uživajte!