Sastojci:
- 1 mala muskatna tikva
- 2 šolje spanaća
- 1 šolja šampinjona
- sir od indijskog oraha
Manju muškatnu tikvu isecite na tanke kriške koje će vam poslužiti kao testo za lazanje.
Sir od indijskog oraha i konopljinih semenki:
- 2 šolje indijskih oraščića (namočenih barem 2 sata)
- Pola šolje oljušćenih konopljinih semenki
- Četvrtina šolje limunovog soka
- 1 čen belog luka
- 3 kašike delikatesnog kvasca
- 1 kašičica himalajske soli
- Pola kašičice slatke mlevene paprike
- Pola do jedne šolje vode
Sve sastojke stavite u blender i dobro umiksajte do glatke i kremaste smese.
Marinirane pečurke:
- 1 šolja šampinjona
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika tamarija
- Četvrtina kašičice kima u prahu
- Pola kašičice korijandera u prahu
- Pola kašičice slatke mlevene paprike
Priprema:
Sve sastojke osim pečuraka dobro izmešajte u marinadu i marinirajte pečurke oko 30 minuta. Nakon toga ih možete po želji dehidrirati oko 1 sat na 40 stepeni.
Spanać operite i isecite na trakice. Možete ga i marinirati u malo maslinovog ulja, tamarija i limunovog soka da uvene i dobije teksturu termički obrađenog spanaća. Slažite slojeve "testa" od muškatne tikve, sira, spanaća i pečuraka.
Ponavljajte sve dok ne potrošite sastojke.
Izvor: Biodar.hr