Visceralna masnoća je prilično uporna i da biste je se rešili potrebno vam je mnogo strpljenja, klice i uravnotežena ishrana. Postoje neki čajevi koji mogu da vam pomognu da smanjite salce na stomaku, kažu nutricionisti. Evo šta možete da uradite da biste imali zavidnu figuru. Gubitak težine je dovoljno težak, ali gubitak masti oko stomaka je zaista promocija. To je zato što se većina masti na stomaku razlikuje od masti na ostatku tela. Većina trbušne masti naziva se visceralna, nalazi se dublje od drugih vrsta masti i okružuje abdominalne organe.

Čajevi koji mogu smanjiti masnoću na stomaku

Ne postoji nijedna vrsta hrane ili pića koja sama po sebi može da pobedi masne naslage na stomaku, ali neki proizvodi sadrže određena jedinjenja, vitamine i hranljive materije za koje je istraživanje pokazalo da mogu pomoći u gubitku masti na stomaku kao deo uravnotežene ishrane. Na primer, možete jesti hranu bogatu vlaknima, jer je ovo hranljiva materija koja je povezana sa smanjenjem masti na stomaku. Istovremeno, stručnjaci preporučuju aktivan životni stil. Sport igra ključnu ulogu u gubitku težine.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je možda jedan od najistaknutijih čajeva za sagorevanje visceralne masti. Prema studiji iz 2022. godine, učesnici koji su konzumirali velike količine zelenog čaja imali su 44 odsto manji rizik od stvaranja masti oko stomaka.

Olong čaj ili "crveni zmaj"

Oolong čaj potiče od istih listova iz kojih se ekstrahuju zeleni i crni čaj. Olong se pravi sušenjem listova na suncu dok ne uvenu i ne budu uvijeni. Istraživanja pokazuju da olong čaj sadrži i polifenole koji se vezuju za brži metabolizam. Studija iz 2020. pokazala je da olong čaj povećava razgradnju masti za oko 20 odsto kod učesnika koji ga svakodnevno konzumiraju.

Crni čaj

Ljubitelji engleskog čaja biće zadovoljni saznanjem da crni čaj pomaže u smanjenju masti na stomaku. Polifenoli koji se nalaze u crnom čaju imaju svojstva protiv gojaznosti, kažu stručnjaci sa EatThis.com. Studije su pokazale da su učesnici koji su pili crni čaj dnevno tokom tri meseca primetili da su izgubili težinu i smanjili obim struka.

Beli čaj

Spomenuli smo tri najpoznatija čaja koji pomažu u smanjenju visceralne masti. Spisak se nastavlja belim čajem, koji je poznat kao najdelikatnija i najmanje istražena vrsta čaja. Pokazalo se da beli čaj, zajedno sa zelenim čajem i olongom, ubrzava metabolizam. Povećava oksidaciju masti, što može pomoći u gubitku težine ili upravljanju visceralnim mastima. Izveštaj iz 2023. takođe zaključuje da beli čaj ima blagotvoran uticaj na gubitak težine.

BONUS VIDEO:

BRZ TRIK ZA GUBITAK KILOGRAMA: Proverite zašto su svi na TikToku "odlepili" za ovom metodom za mršavljenje TikTok/taytaylees/katielopynski

Sensa/Z.A.