Internet je prepun raznih, jedinstvenih i ukusnih recepata za torte, ali jedan je poslednjih dana dobio ogromnu pažnju. Ne događa se pojavi recept koji je toliko jednostavan, a da je rezultat tako neopisivo dobar. Za tortu su potrebna samo dva sastojka, pa je ona više od pukog trenda - dokaz je da recept ne mora biti komplikovan da bi bio fantastičan. Reč je o viralnoj torti od batata i čokolade koja je kao najsavršeniji mus, a nesumnjivo će postati favorit u svačijem domu. Ukusni batat u kombinaciji s tamnom čokoladom stvara baršunasti desert savršen za sve prilike.


Sastojci:

  • 400 g pečenog batata
  • 200 g tamne čokolade
  • plus 80-100 g tamne čokolade (opciono 1-2 kašike kokosovog ulja za sjaj ili malo mleka za mekši sloj
  • možete ukrasiti tortu seckanim pečenim lešnicima

Priprema:

14:47
Korak 1

Ispecite batat


Batat prepolovite, izbodite ga viljuškom odozgo i prekrijte folijom da ostane sočan. Ispecite ga u rerni na 220 stepeni dok ne omekša, oko 50 minuta. Odstranite mu koru, te odvojite oko 400 g batata.

14:50
Korak 2

Otopite čokoladu

Dok se batat peče, otopite 200 g crne čokolade, potom je dodajte u onih 400 g batata i izmiksajte u blenderu dok ne dobijete kremastu smesu. Preručite je u kalup za tortu i ravnomerno rasporedite (ovo je mera za kalup prečnika 16 cm).

14:51
Korak 3

Prelijte tortu glazurom

Prelijte tortu otopljenom tamnom čokoladom, ako želite, pospite po njoj malo naseckanih pečenih lešnika. Potom je stavite u frižider da se hladi i stegne barem nekoliko sati, najbolje preko noći.

BONUS VIDEO:

Instagram/veganrecipe_ideas  Lažni tiramisu

 Sensa/Z.A.