Vreme pripreme paprika punjenih krompirom i sriom je samo 45 minuta.
Sastojci:
- 8 većih paprika po želji
- 125 ml maslaca
- kašičica asafoetide (luk, beli luk)
- malo bosiljka
- koromač
- slatke paprike
- jedna i po kašičica soli
- 750 ml skuvanih pa zgnječenih krompira
- 250 ml narendanog sira
Priprema:
Pažljivo odrežite vrh svake paprike, očistite ih od semenki pa operite. Vrhove paprika odložite sa strane. Uronite ih u uvrelu vodu na 3 minuta, izvadite i ocedite.
Zagrejte 80 ml maslaca na slaboj vatri te dodajte asafoetidu (luk, beli luk), koromač, slatku papriku, so i bosiljak. Pomešajte malo a zatim skinite s vatre. Pomešajte zgnječene krompire, tri četvrtine narendanog sira i začinjeni maslac u zdelu te mešajte dok smesa ne postane glatka.
Punite paprike, a ostatak sira iskoristite za posipanje po vrhu. Sada vratite vrhove paprika na paprike. Stavite u nauljenu posudu za pečenje i premažite ostatkom rastopljenog maslaca. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 mininuta, odnosno dok paprike ne postanu meke i blago smeđe.
Izvor: Atma.hr