Sastojci:
- 20 kašika sirovog susama
- 1 kašika sitne nerafinisane soli
Priprema:
Susam operite u cediljki pod mlazom hladne vode i sačekajte da se dobro iscedi. Pranjem ćete sprečiti susam da zagori, kao i "iskakanje" sa tiganja. U zagrejani tiganj stavite isceđeni susam te na umerenoj vatri neprestano mešajte gore-dole drvenom kutlačom dok sva vlaga ne ispari, a susam porumeni i zamiriše. Budite strpljivi jer će susam lako zagoreti ako prestanete da mešate.
Prženi susam prebacite u zdelu, a na istom tiganju samo kratko popržite so da bi ispario višak vlage ako je so vlažna. Zatim u mužaru ili japanskoj zdeli suribachi usitnite susam zajedno sa solju, tako da jedan deo semenki susama usitnite u prah. Osim ručno, prženi susam i so možete vrlo kratko izmiksati u blenderu. Kad se potpuno ohladi, ovaj začin čuvajte u zatvorenoj tegli do dve nedelje i koristite ga umereno (što nije lako jer je vrlo ukusan).
3 horoskopska znaka shvataju šta je sreća 11. marta 2025: Veliko bogatstvo biće im servirano na srebrnoj tacni
Kako da se zaštitite od toksičnog manipulatora? 3 načina da ne upadnete u zamku čim vam neko kaže da grešite
3 horoskopska znaka su magnet za novac 3. marta 2025: Osećaju dodir luksuza o kojem su samo sanjali
Šta donosi pomračenje krvavog Meseca 14. marta 2025? Svi osećaju erupciju, a 2 znaka treba da odlože sve odluke
Dnevni horoskop za 13. mart 2025: Strelac sam sebe koči, Ribe više ne skrivaju svoju originalnost