Sastojci:
- 20 kašika sirovog susama
- 1 kašika sitne nerafinisane soli
Priprema:
Susam operite u cediljki pod mlazom hladne vode i sačekajte da se dobro iscedi. Pranjem ćete sprečiti susam da zagori, kao i "iskakanje" sa tiganja. U zagrejani tiganj stavite isceđeni susam te na umerenoj vatri neprestano mešajte gore-dole drvenom kutlačom dok sva vlaga ne ispari, a susam porumeni i zamiriše. Budite strpljivi jer će susam lako zagoreti ako prestanete da mešate.
Prženi susam prebacite u zdelu, a na istom tiganju samo kratko popržite so da bi ispario višak vlage ako je so vlažna. Zatim u mužaru ili japanskoj zdeli suribachi usitnite susam zajedno sa solju, tako da jedan deo semenki susama usitnite u prah. Osim ručno, prženi susam i so možete vrlo kratko izmiksati u blenderu. Kad se potpuno ohladi, ovaj začin čuvajte u zatvorenoj tegli do dve nedelje i koristite ga umereno (što nije lako jer je vrlo ukusan).
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!