Sastojci:
- 8 većih paprika
- 200 g pasulja
- 1dl maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 vezica seckanog peršuna
- 1 list celera
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica brašna
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- so, biber
Priprema:
Pasulj uveče potopite u vodu, sutradan ga prokuvajte u novoj vodi. Kuvajte ga kraće vreme, skinite sa vatre, poklopite i ostavite da se u vodi ohladi. Ocedite ga i propržite na maslinovom ulju. Promešajte ga i ponovo nalite vodu u kojoj se kuvao, toliko da ogrezne.
Luk propržite, dodajte brašno, melevenu papriku, peršun, celer i beli luk. Sjedinjite sve sa pasuljem. U očišćene paprike stavite pasulj. Stavite ih u podmazanu zemljanu posudu, prelite sa malo vode i u zagrejanu rernu pa pecite još pola sata.
Izvor: Vegetarijanska kuhinja
Dnevni horoskop za 2. april 2025: Biku će neko probuditi uspavane emocije, Rak je na korak do istinske sreće
Kako se koristi grejpfrut za negu kože? Moćna voćka vraća licu sjaj, uklanja akne i pigmentne fleke
Koja je energija aprila 2025? Ivana nam otkriva tarot kartu koja predviđa harmoniju ako se čuvate jedne emocije
9 licemernih stvari koje radite s dobrim namerama: Način na koji dajete kompliment i kupujete poklon vas odaje
Koliko ste samouvereni? Prvo što vidite otkriva da li ste spremni na rizik ili vas parališu strahovi