Sastojci:

  • 8 većih paprika
  • 200 g pasulja
  • 1dl maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 vezica seckanog peršuna
  • 1 list celera
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica brašna
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • so, biber

Priprema:

Pasulj uveče potopite u vodu, sutradan ga prokuvajte u novoj vodi. Kuvajte ga kraće vreme, skinite sa vatre, poklopite i ostavite da se u vodi ohladi. Ocedite ga i propržite na maslinovom ulju. Promešajte ga i ponovo nalite vodu u kojoj se kuvao, toliko da ogrezne.

Luk propržite, dodajte brašno, melevenu papriku, peršun, celer i beli luk. Sjedinjite sve sa pasuljem. U očišćene paprike stavite pasulj. Stavite ih u podmazanu zemljanu posudu, prelite sa malo vode i u zagrejanu rernu pa pecite još pola sata.

Izvor: Vegetarijanska kuhinja