Sastojci:
- 8 većih paprika
- 200 g pasulja
- 1dl maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 vezica seckanog peršuna
- 1 list celera
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica brašna
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- so, biber
Priprema:
Pasulj uveče potopite u vodu, sutradan ga prokuvajte u novoj vodi. Kuvajte ga kraće vreme, skinite sa vatre, poklopite i ostavite da se u vodi ohladi. Ocedite ga i propržite na maslinovom ulju. Promešajte ga i ponovo nalite vodu u kojoj se kuvao, toliko da ogrezne.
Luk propržite, dodajte brašno, melevenu papriku, peršun, celer i beli luk. Sjedinjite sve sa pasuljem. U očišćene paprike stavite pasulj. Stavite ih u podmazanu zemljanu posudu, prelite sa malo vode i u zagrejanu rernu pa pecite još pola sata.
Izvor: Vegetarijanska kuhinja