Sastojci:
- 600 g krompira
- 2 cvekla
- Konzerva kokosovog mleka
- Limun
- 2 kašičice mlevenog korijandera
- 2 kašičice mlevenog čilija
- 1 kašičica mlevenog kima
- 2 čena belog luka
- So i biber
- krutoni
- 400g krompira
- 1 kašičica mlevenog čilija
- so, biber i maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200C. U pleh stavite neoljuštenu cveklu i pecite oko sat vremena. Dok se cvekla peče oljuštite krompire (onih 600g za supu) i skuvajte ih. Za krutone, iseckajte preostale krompire na kockice i ne morate ih ljuštiti. Stavite ih u tiganj sa malinovim ulje, začinite čilijem, stavite so i biber i pecite ih u rerni oko 45 minuta dok ne porumene. Kada cvekla bude gotova ostavite je sa strane da se prohladi. Kada se prohladi oljuštite joj koru i naseckajte cveklu na komadiće i stavite ih u blender. Dodajte i kuvane krompire i začinite sokom limuna, kimom, čilijem, korijanderom. Stavite i bademovo mleko, beli luk, so i biber. Tekstura treba da bude svilenkasta i kremasta. Stavite čorbicu u šerpu i ugrejte je malo. Kada je servirate u činijice dodajte i krutone od krompira.