Sastojci:

  • 600 g krompira
  • 2 cvekla
  • Konzerva kokosovog mleka
  • Limun
  • 2 kašičice mlevenog korijandera
  • 2 kašičice mlevenog čilija
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 2 čena belog luka
  • So i biber
  • krutoni
  • 400g krompira
  • 1 kašičica mlevenog čilija
  • so, biber i maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte rernu na 200C. U pleh stavite neoljuštenu cveklu i pecite oko sat vremena. Dok se cvekla peče oljuštite krompire (onih 600g za supu) i skuvajte ih. Za krutone, iseckajte preostale krompire na kockice i ne morate ih ljuštiti. Stavite ih u tiganj sa malinovim ulje, začinite čilijem, stavite so i biber i pecite ih u rerni oko 45 minuta dok ne porumene. Kada cvekla bude gotova ostavite je sa strane da se prohladi. Kada se prohladi oljuštite joj koru i naseckajte cveklu na komadiće i stavite ih u blender. Dodajte i kuvane krompire i začinite sokom limuna, kimom, čilijem, korijanderom. Stavite i bademovo mleko, beli luk, so i biber. Tekstura treba da bude svilenkasta i kremasta. Stavite čorbicu u šerpu i ugrejte je malo. Kada je servirate u činijice dodajte i krutone od krompira.