Sastojci:

  • 500g mladih krompirića prepolovljenih
  • 3 čena belog luka, gnječenog
  • 3 kašičice mlevenog turmerika
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 400g kokosovog mleka
  • 1 kašika pirea od paradajza
  • 180g kinoe
  • 400g nauta (može se naći i kod nas u konzervama te joj ne treba potapanje)
  • 150g spanaća
  • 400 g seckaniog paradajza, svež ili iz konzerve
  • So i biber

Priprema:

Skuvajte krompire i dobro ih ocedite. Stavite ih u veću šerpu i dodajte beli luk, turmerik, korijander, đumbir, kokosovo mleko, pire od paradajza i paradajz. Neka provri, stavite so i biber i dodajte kinou. Nalijte oko 300 ml provrele vode. Neka se lagano krčka poklopljeno. Narednih 30 minuta, promešajte na svakih pet minuta kako se ne bi ništa zalepilo za dno. Na pola kuvanja dodajte naut. Pred sam kraj dodajte spanać.