Začin za lice

Prema rečima nutricionistikinje Meri Koter, kurkuma poboljšava zdravlje mozga pomažući produkciju DHA kiseline i omega 3 masnih kiselina koje su izuzetno važne za kognitivne funkcije. Zahvaljujući svom antiupalnom dejstvu, ovaj ljutkasto-gorak začin poboljšava krvni pritisak, pomaže kod kožnih bolesti, ali i podstiče detoksikaciju jetre. Maksimum korisnih svojstava iz kurkume možete dobiti korišćenjem kurkume u procesu pečenja hrane, dodavanjem u šolju kokosovog mleka, kafu ili u preliv za salatu. Takođe, moguće je napraviti masku za lice od kurkume koja će poslužiti ujednačavanju tena, ali i rešavanju problema sa pigementacijom.

Zeleni smuti za san

Ukoliko imate problema sa snom, trebalo bi da pokušate sa prirodnim načinima regulisanja spavanja. Šetnje na čistom vazduhu, redovana fizička aktivnost uz prirodne sedative delovaće blagotvorno na nervni sistem. Isprobajte smuti od celera koji zahvaljujući serotoninu, reguliše san. Potreban vam je jedan krastavac, pet drškicelera, dve jabuke, 100 g spanaća, jedan lajm i kašika meda. Izmiksujte sve sastojke u blenderu i nakon što prohladite, poslužite smuti.

Biljka besmrtnosti

Zeljasta biljka jiaogulan raste u Kini i krije brojna lekovita svojstva jer deluje kao antioksidans. Zahvaljujući svom sastavu koji obiluje saponinima, mineralima, aminokiselinama, proteinima i vitaminima, ova divlja biljka povoljno utiče na povećanje energije, smanjuje holesterol i trigliceride, poboljšava pritisak, a u Kini je povezuju sa natprosečnom dugovečnošću stanovnika koji piju čaj od ove biljke besmrtnosti.

Izvor: Sensa