Iscelitelj NevenCarin, duhovno energetskim radom, terapeutskim savetovanjem i alternativnim lečenjem bavi se duži niz godina., a evo koje lekovito bilje uvek iam u svojoj kućnoj apoteci:

U svojoj kućnoj apoteci uvek volim da imam lekovito bilje za snažno dizanje imuniteta, kao što su imela i neven. U mnogim naučnim studijama dokazano je da osobe koje imaju snažan imunitet odolevaju nasrtajima modernih bakterija i virusa, kao u ovo današnje neobično doba. Ljudi koji se ne razbole imaju nešto zajedničko – njihov imuni sistem uspešno sprečava infekciju da sadvlada telo.

Osim biljaka za dizanje imuniteta volim da imam i biljčice za čišćenje krvi – koprivu i bokvicu, i maslačak za čišćenje jetre. Ako uz te biljke ubacimo u čajnu mešavinu majčinu dušicu, rtanjski čaj, ruzmarin ili lavandu, pokrili smo širok spektar odbrane protiv virusa i bakterija, kao i čišćenje pluća i disajnih puteva. Za čišćenje pluća obožavam i biljku plućnjak (Pulmonaria officinalis), koju berem na planinama Okića, a čije ime samo govori za šta se vekovima koristi. Osim biljaka u obliku čajeva često koristim i biljne kapi koje su koncentrat biljaka i imaju desetostruko jače delovanje od čajeva.

Osim čajeva i biljnih kapi, u kućnoj apoteci imam jedan zanimljiv proizvod koji sam napravio sasvim slučajno prilikom izrade mehaničke zaštite za pacijenata kod alergijskih bolesti, a to su kapi za nos na bazi ulja. Ulje je masno i ostaje dugo u našoj nosnici i mehanički blokira sve alergene koji ulaze kroz naš nos u krvotok, ali sa dodatkom eteričnog ulja bora dobijamo doživljaj borove šume, a sa dodatkom eukaliptusa šire nam se nosnice i olakšava disanje, dok nas menta lagano hladi. Tim preparatom osim mehaničke zaštite tela od alergena postigao sam jedan zanimljiv učinak – kada ukapamo ulje u nosnicu, ono tu ostaje duži period, pružajući nam prirodnu inhalaciju, kao da se nalazimo u čistoj i netaknutoj prirodi. 

Izvor: Sensa