Verovatno ste se bar jednom u životu suočili sa glavoboljom, a kada je pritisak u glavi veliki, osećate bol u slepočnicama koji vas opteećuje i donosi dodatnu napetost, verovatno iamte potrebu da se zatvorite u mračnu sobu, popijete lek i samo zaspite da ne biste budni čekali da bol prođe.

Uporne migrene i glavobolje zahtevvaju lekarski pregled i konsultaciju sa stručnjacima. Ukoliko je opšte zdravlje dobro, ali vas ponekad zaboli glava, donosimo vam jednostavan i potpuno prirodni tretman koji može doneti brzo trenutno olakšanje.

Potrebna su vam eterična ulja i malo vode. Ulja nane i lavande su se pokazala kao najkorisnija za ublažavanje glavobolje - imaju opuštajuća svojstva koja mogu pomoći u ublažavanju bolova.

Pokazalo se da nanošenje male količine ulja od peperminta na slepoočnice ublažava glavobolju. Samo pazite da ne nanosite ulje blizu očiju.

Praktikovanje aromaterapijekorišćenjem ulja lavande takođe može biti efikasan i siguran način za ublažavanje glavobolja. Razmislite o tome da ga sipate u difuzer i raspršite u prostoriji u kojoj boravite ili nanesite malu količinu na dlanove, protrljajte ruke, a zatim udahnite miris.

Pored eteričnih ulja, ukoliko se suočavate sa glavoboljom, možete da koristite hladnu oblogu, ukoliko vam prija, sami masirate tačke pritiska, ali je važno i da pijete dovoljnu količinu vode svakog dana, jer dehidratacija je jedan od najčešćih uzroka glavobolje.

Izvor: Sensa