Smuti je funkcionalni deo svakog plana zdrave ishrane, jer je praktičan, lako se pravi i u njega staje gomila hranljivih materija koje su nam neophodne. Razmisliet da ovog leta u svoje smutije dodate đumbir i zeleni čaj koji će maksimizirati zdravstvene prednosti koje ovo zgodno piće može ponuditi.

Saznajte kako da dodate đumbir i zeleni čaj u svoju dnevnu rutinu za vitalnost i tanji struk.

Đumbir

Đumbir ima termogene kvalitete koji podstiču metabolizam i sagorevanje kalorija. On kontroliše apetit, smanjuje potrošnju hrane. Đumbir u smutijima može pomoći da izgubite masnoću na stomaku povećavajući metabolizam i varenje.
Đumbir je već neko vreme superhrana. Možete dodati oljušteni ili neoljušteni đumbir u kombinaciju voća kao što su banane, ananas i jagode. Dodajte tečnost, kao što je jogurt ili sok od pomorandže, i blendirajte dok ne dobijete glatku tečnost.

Zeleni čaj

Zeleni čaj uključuje katehine, antioksidante koji povećavaju metabolizam i oksidaciju masti. Vremenom, ciljano sagorevanje masti i veća potrošnja kalorija mogu smanjiti masnoće u stomaku.

Ako niste sigurni kako da uključite zeleni čaj u svoje recepte za smutije, možete početi sa mačom u prahu. Ovaj prah je u poslednje vreme izuzetno popularan u pićima, a možete ga napraviti kod kuće. Možete izabrati mleko po svom izboru, kao što je bademovo ili ovseno mleko, zrele banane, malo meda kao zaslađivač i, naravno, kvalitetan mača prah. Mača ima karakterističan ukus, pa se poigrajte malo dok ne nađete kombinaciju koja vam odgovara.

Takođe možete da koristite kuvani zeleni čaj kao tečnost umesto mača praha i da uključite sastojke kao što su avokado i spanać za izuzetno zdrav smuti od zelenog čaja.
Iako zeleni čaj i đumbir mogu biti korisni, oni bi trebalo da budu deo uravnotežene ishrane, redovnog vežbanja i zdravog načina života. Ove dve namirnice neće biti magični sastojci koji će vam ukloniti sve stomačne masti, ali su odličan dodatak vašoj ishrani.

Izvor: Sensa

BONUS VIDEO: