Uzemljenje je važno praktikovati, naročito kada vas obuzme anksioznost i ako osećate da ste uhvaćeni u petlju straha od budućnosti. Ipak, ponovo je ono doba godine kada hladno vreme pokušava da nas oneraspoloži, a ovo stanje poznato i kao zimski bluz. Dani su kraći i sve što želimo je da se sklupčamo pod ćebetom ili da ostanemo u krevetu pod toplim pokrivačem. Iako je prirodno da se osećate malo usporenije tokom zime, važno je da pronađete načine da ostanete prizemljeni i uravnoteženi tokom zimskih meseci i povećate svoju produktivnost i nivo energije tokom zime.

U suštini, uzemljenje je praksa ponovnog povezivanja sa zemljom i njenim prirodnim ritmovima. Kada se osećamo povezani sa zemljom, možemo da pronađemo mir i smanjimo stres. Aktivnosti uzemljenja mogu jednostavno da se primene tako što ćete da hodate bosi po travi ili provodite vreme u prirodi, a pokazalo se da ima niz koristi za fizičko, emocionalno i mentalno zdravlje, a svakako je najstariji i najjeftiniji lek koji smanjuje rizik od bolesti.

Takođe, uzemljenje smajuje anksioznost i upale, poboljšava san, cirkulaciju i svesnost. Međutim, tokom zimskih meseci, hladnoća može da oteža boravak napolju, naročito jer nije prijatno da hodate po hladnoj travi ili snegu. Uzemljenje je proces balansiranja vašeg uma, tela i duha i ponovnog povezivanja sa sobom. Ipak za uzemljenje i opuštanje uvek može da se pronađe način, a lako je i ne zahteva mnogo vremena.

7 lakih načina da se uzemljite tokom zime:

  • Pijte biljne čajeve
  • Postavite stopala na pod sobe
  • Vežbajte duboko disanje
  • Hranite se korenastim povrćem i začinima koji će vas zagrejati
  • Vežbajte jogu
  • Prošetajte po sunčanom danu
  • Vežbajte majndfulnes i samopomoć

BONUS VIDEO:

ZAŠTO SMO DEPRESIVNI TOKOM PRAZNIKA? Stručnjak OTKRIVA kako da se izborimo s CRNIM MISLIMA u ovom periodu (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

 Sensa/L.S