Venera i Mars poravnaće se u periodu od 15. do 16. februara u znaku Jarca. Ovog dana će Mesec takođe biti na vrhuncu svoje punoće u horoskopskom znaku Lava, stvarajući neke jake kosmičke sile koje će nas voditi da se oslobodimoi povežemo sa punoćom našeg bića.

Venera se smatra boginjom ljubavi, a Mars planetom ratnika, tako da, kada se ove dve stvari spoje, to pomaže da se stvori strastvena i moćna, romantična energija. Pun Mesec koji sjajno sija u Lavu takođe dodaje razigranost ovoj energiji, podsećajući nas da je u redu da se razvedrimo, predamo i pronađemo radost, naročito u sebi i svom telu. Većina nas je veoma stroga prema svom fizičkom izgledu, ali ova energija nas vodi da u potpunosti prihvatimo sebe.

Pod ovom energijom, povežite se sa svojim telom kroz ples, ili izgovarajte afirmacije za ljubav prema sebi u ogledalu. Imate sve ono što vam treba, osećajte se lepo u svojoj koži i budite sigurni. Zaslužujete da se osećate lepo, seksi i blistavo u svom telu!

Kada se Venera i Mars spoje, takođe doživljavamo ponovno rađanje njihovih energija i novo buđenje i ženskog i muškog principa u nama.

Venera predstavlja žensku energiju, a u astrologiji je planeta ljubavi, harmonije, novca i lepote. Njena energija nas inspiriše da se povežemo sa našom unutrašnjom Boginjom, raspirujemo svoj kreativni plamen, stvaramo bogatstvo i okružujemo se lepotom.

U astrologiji, Mars se smatra planetom akcije, motivacije i neustrašivosti. Njegova energija nas inspiriše da idemo napred, da prevaziđemo svoje strahove i da pronađemo svoje unutrašnje samopouzdanje i snagu.

Kako da iskoristite više enerijge Venere:

-Idite na jogu, slušajte svoju intuiciju, provodite dosta vremena pored vode, izgovarajte afirmacije za ljubav prema sebi, učinite da se osećate lepo, okružite se lepotom, provedite vreme meditirajući u prirodi, čitajte, pišite poeziju ili pišite priče, odvojite vreme da budete nasamo sa sobom…

Kako da iskoristite više energije Marsa:

-Radite trening snage, aerobik ili neki drugi snažan oblik vežbanja, vodite dnevnik ili pišite pisma da biste na papiru izneli ono što vam je na umu, postavite planove i ciljeve, idite na planinarenje, pobedite svoje strahove, meditirajte dok sunce izlazi, provodite vreme sa prijateljima…

Izvor: Sensa