Mihail Labkovski, poznati ruski psiholog, postao je jedna od omiljenih ličnosti u oblasti pozitivne psihologije kada je izneo tezu o 6 jednostavnih pravila za sreću, a sada otkrivamo njegove smernice za pronalazakljubavi.

Traganje za srodnom dušom je predivno putovnaje, svako srce teži sličnom srcu. Međutim, ovo putovanje može biti i puno izazova, loših izbora i zaključaka, ali i razočaranja. Gde grešimo kada želimo da privučemopravuljubav? Najveća greška se događa upravo kada stalno tragamo za pravom ljubavi, neumorno, ulazeći iz jedne u drugu vezu i doživljavajući razočaranje iznova.

Pravi put do istinske ljubavi jeste konstantan rad na sebi i jačanje ljubavi prema svom biću. Osvestite šta je to što vas sprečava da volite sebe, kako to da promenite i budete jedno sa svojim bićem u ljubavi, samopoštovanju i podršci.

Ovo je jedna od prvih lekcija psiholohga Mihaila Labkovskog i odgovor na pitanje kako da pronađete pravu ljubav, on kaže - "Nikome nije potreban neko ko sam sebi nije potreban. A onaj ko sebe prihvati takvog kakav jeste, živi srećno, ispunjeno, uprkos svim mogućim svakodnevnim problemima."

Kada osvestite ljubav prema sebi, važno je i da prepoznate svoje romantične želje, odnosno osvestite šta je ono što vam prija, a šta želite da izbegnete. Ne pristajte na nešto što vam ne odgovara samo da ne biste bili sami. Labkovski upozorava: "Ako vam je neprijatno sa muškarcem na prvom, drugom, trećem sastanku, nemojte zakazivati četvrti. Na prvim sastancima muškarac se pokazuje u najboljem svetlu, a ako vam je već neprijatno da budete sa njim, ništa dobro neće doći iz ove veze."

Psiholog ztakođe napominje da ne treba da idealizujemo potencijalnog partnera i zbog toga odbijamo šansu da nekoga volimo iskreno i da budemo voljeni. "Što se tiče mladih, uspešnih i lepih žena koje ne mogu sebi da pronađupar, jer, kažu, imaju visoku lestvicu - to je samo nesposobnost formiranja veza i strah od njih."

Jedna od njegovih surovo iskrneih rečenica odnosi se i na one koji maštaju o braku, a nisu sigurni u svoje želje. "Ako želite da se venčate, morate prestati razmišljati o tome. Ovo je isto kao da želite imati lutku na haubi, veo, venčanicu, ceremoniju, slavlje i ostale gluposti. Kod zdravih ljudi situacija izgleda malo drugačije. Prvo, oni imaju potrebu da vole. Sa ovom potrebom da vole, pronalaze osobu koja voli njih."

Podsetitze se saveta Mihaila Labkovskog i uprostite sebi misiju pronalaženja prave ljubav. Jendo je sigurno, ako želite da nekoga volite svim srcem i radite prvenstveno na ljubavi prema sebi, pravaljubavuskoro stiže u vaš život.

Izvor: Sensa